ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ

 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε ρωτήσει την Ζωή Λάσκαρη, σε ποιον οδοντίατρο πήγαινε και της κάνει τόσο καλό καθαρισμό. “Πάντα έτσι άσπρα ήταν τα δόντια μου, δεν το θυμάσαι;…” της απάντησε η Λάσκαρη.

Της κόστισε πολύ της Αλίκης η απάντηση της Ζωής. Νόμιζε ότι αυτή, η Ζωή, που δεν την ένοιαζε να βρεθεί σε πάρτυ με το ίδιο φουστάνι, ότι της κρύβει τον οδοντίατρό της. Η Βουγιουκλάκη ήταν γεμάτη από κλάματα κρυφά, όχι σαν την άλλη, την Λάσκαρη που όταν οργίζεται δεν καταπίνει τον θυμό της.

Τούτες οι αράδες από τις σημειώσεις της δημοσιογράφου Μαλβίνας Κάραλη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 23 Ιουλίου, το 1996, πέθανε η ''εθνική σταρ'' στα 62 της χρόνια. Γράφει για την φίλη της Αλίκη η συγγραφέας Μαλβίνα, αυτή πέθανε στα 50 της, το 2002.

... Η Βουγιουκλάκη παραποιούσε πράγματα για να τους δώσει μαγεία… Ήθελε να πάρει φάρμακα σαν την Μποβερύ… Όταν είχε κέφι παρίστανε στο τηλέφωνο την Φιλιπινέζα. “Το κυρία Αλίκη ντεν είναι σπίτι”. Τραβούσαν του λιναριού τα πάθη για να την συναντήσουν. Δεν το έκανε από βεντετισμό, αλλά από μια μορφής ερωτική τέχνη. Καψούρεμα. Ο έρωτας λεγόταν παράσταση.

... Τους δημοσιογράφους η Βουγιουκλάκη τους υποδεχόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. Ένας πονοκέφαλος που την βασάνιζε ή μια εξάντληση. Πότε μια κοιλίτιδα ή ένας πονόδοντος, εννοείται. Γύρω της οι κούκλες της απλωμένες. Πως να κρατήσεις κακία σ’ ένα κοριτσάκι μέσα στο παιδικό της δωμάτιο;

“Αυτή η ενήλικη κοπέλα είχε δουλέψει πολύ και είχε κατασκευάσει το μύθο της. Η ίδια έκανε τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις για την star Αλίκη. Η ίδια διεύθυνε τη τύχη της. Ο απολογισμός της ζωής της είναι ακριβώς μια σειρά από καλομελετημένες πράξεις που συντηρούν το ενδιαφέρον. Είχε κατά καιρούς πάθει “ατυχήματα” από γκάζι στη Σκωτία, από υποψήφιους απαγωγείς, από εκδηλώσεις έξαλλων θαυμαστών στην Τουρκία. Είχε φωτογραφηθεί στο Ζάππειο με καροτσάκι με τον Γιαννάκη… ότι χωρίζει, ότι ξανάσμιγε…, και πάντα διαδήλωνε τις προθέσεις της για έργα ποιότητας που ποτέ δεν παίζει.

Διαβάστε ακόμα:


Η ΝΤΕΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΟ ΤΑΙΝΙΑ