Γιατι ο Κακκαβας δεν εγινε πρωτος των πρωτων;

 

Όλα του δόθηκαν απλόχερα. Πρόσωπο, καλλονός. Σώμα, κορμάρα. fan club, τεράστιο. Ισάξιο με του Μπάρκουλη. Τα μισά κορίτσια ήταν του Μπάρκουλη και τα άλλα μισά του Κακκαβά. Τα παιδάκια όταν έπαιζαν κρυφτό, πριν από το παιχνίδι έλεγαν ένα τραγούδι προκειμένου να καθορισθεί από ποιον θ΄ αρχίσει το παιχνίδι. Και το τραγούδι έλεγε: “Τζένη Καρέζη, Κώστας Κακαβάς, Αλίκη Βουγιουκλάκη, εσυ θα τα φυλάς!”

Ο Κώστας Κακκαβάς, ωραίο παιδί, με άψογο σώμα, περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση, χαμογελαστός, γλυκός και γενικά ρομαντικός. Πάντα ενέπνεε έναν αέρα αγνής νιότης, ένας σύγχρονος "Ηρακλής" χαμηλών τόνων, ήταν κάποια από τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν. Κάπου όμως τα έκανε μαντάρα...

Γεννήθηκε στην Αθήνα πριν 81 χρόνια περίπου και φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ' όπου πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Η πρώτη ταινία που έπαιξε ήταν η Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη, στην οποία συμμετείχε με ψευδώνυμο, Κώστας Καράλης.

Είχα διαβάσει μια συνέντευξη του, που είχε πει ότι επειδή ήταν στην Γυμναστική Ακαδημία και επειδή ετοιμαζόταν να πάει μόνιμος στο ναυτικό, δεν ήθελε να φαίνεται το όνομα του. Η Μελίνα πρότεινε το “Κοράλης”, εκείνος δεν το ήθελε. Της είπε: «Κυρία Μελίνα, όχι Κοράλης, θα με πουν γυναικωτό, καλύτερα Καραλής». Και εκείνη του είπε: «Κατ’ αρχήν να με λες ή Μελίνα σκέτο ή κυρία Μερκούρη. Το κυρία Μελίνα είναι επαρχιώτικο. Όσο για το Καραλής, θυμίζει παλαιστή που λυγίζει σίδερα. Να σε πούμε Καράλη». Χαχαχαχαχα, έτσι κι' έγινε.

Μα, ξέρεις τι είναι να είσαι 19 χρόνων, με την συγκεκριμένη εμφάνιση και πρώτη ταινία την Στέλλα και να μην γίνεις; Κάτι λάθος θα έκανε αυτό παιδί. Και το λάθος ήταν…

Η συνέχεια στο nikosonline.gr