Agatha Christie: Ηταν καποτε κοριτσακι...

 

Έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε ως μια κυρία μεγάλης ηλικίας, και ποτέ, μα ποτέ (τουλάχιστον εγώ) δεν είχα δει φωτογραφίες της όταν ήταν μικρή, ή δεν είχα διαβάσει ποτέ κάτι για την παιδική της ηλικία. Κι' όμως, κυρίες και κύριοι, η Agatha Christie ήταν κάποτε κοριτσάκι και μάλιστα πολύ όμορφο!

Είναι η πιο ευπώλητη συγγραφέας μυθιστορημάτων του κόσμου, όλων των εποχών. Κανείς δεν την έχει ξεπεράσει μέχρι και σήμερα, γιατί τα διηγήματα, οι νουβέλες και τα μυθιστορήματα της πουλάνε ακόμα σαν φρέσκο ψωμάκι. Το άρθρο αυτό με πετυχαίνει σε μια πολύ καλή συγκυρία μια και βλέπω την τηλεοπτική σειρά “Poirot” με αυτοτελείς ιστορίες που έχει γράψει για τον πασίγνωστο ντετέκτιβ της.

Η Agatha Mary Clarissa Miller (δεν λεγόταν πάντα Christie), γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1890 στο Torquay, της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, σε μια άνετη οικογένεια μεσαίας τάξης. Αυτό που έκανε την ανατροφή της ασυνήθιστο, ακόμα και για την εποχή της, ήταν ότι δεν πήγε ποτέ σχολείο, αλλά έκανε μαθήματα σπίτι με τον Αμερικανό πατέρα της. Η μητέρα της Clara, δεν ήθελε να μάθει να διαβάζει μέχρι να γίνει οκτώ, αλλά η Agatha, βαριόταν, δεν ήξερε τι να κάνει για να περνάει την ώρα της, και κρυφά από 5 χρόνων έμαθε να διαβάζει μόνη της.

Έτσι, από παιδάκι άρχισε …

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και σπάνιες φωτογραφίες στο nikosonline.gr