ΕΛΠΙΔΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από τη Λέσχη Ιστορίας -Πολιτισμού της ΑΕΚ.


Ύστερα από 15 χρόνια ταπείνωσης και οδύνης,μπορούμε σήμερα να κοιτάξουμε υπερήφανοι τους πρόσφυγες του Μεσοπολέμου,οι οποίοι έχτισαν με το πηλοφόρι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.Ανεγείρεται ήδη,παρά τις εμμονές των τιποτόφρονων, η Αγιά-Σοφιά, μια Εστία όπου θα επενδύουμε πλέον τη θαυμαστή ενωσίτικη αλληλεγγύη πνεύματος και ψυχής.

Με αυτό το πρόταγμα,προβάλλει το 2018 εξαιρετικά αισιόδοξο:

** Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι η μόνη ελληνική που θα αγωνίζεται σε ευρωπα'ι'κή διοργάνωση,ενώ παράλληλα στοχεύει βάσιμα στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

** Στο μπάσκετ θα εορτάσουμε με δέος και συγκίνηση την επέτειο του ανεπανάληπτου έπους του 1968,το οποίο είναι ο πρώτος τίτλος ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Παράλληλα, η ταινία "1968" του ιδιοφυούς Τάσου Μπουλμέτη αποτυπώνει με πολύ ευαίσθητο τρόπο τα ευρύτερα σημαινόμενα του τελικού. Το Φεβρουάριο η ομάδα αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 17 έτη.

** Στο Σωματείο ελπίζουμε να συνεχιστεί ομαλά η αφετηρία αναδημιουργίας,όπως εκφράζεται με τη νέα προσπάθεια στα ιστορικά τμήματα και την εντυπωσιακή ίδρυση αρκετών νέων.

Νιώθουμε ότι το γηρασμένο αποστεωμένο σκηνικό που χάλκευε αποτελέσματα, δεν παραδίδεται εύκολα και θα επιχειρήσει τις έσχατες σπασμωδικές αντιδράσεις του. Αλλά πλέον έχουμε πειστεί ότι η σημερινή θεσμική πραγματικότητα και ισορροπίες οδηγούν στην αξιοκρατία και στην ίση μεταχείριση,χωρίς επιστροφή.

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ αναγνωρίζει την ύπαρξή της στις αναπαλλοτρίωτες αξίες της προσφυγιάς,μια ακατάλυτη κοινωνική και πολιτιστική δυναμική που συνεχώς ανανεώνεται και τροφοδοτείται με νέες ελευθερόφρονες συνειδήσεις.Αυτό νοηματοδότησε τη δράση και τις πολύμορφες εκδηλώσεις μας μέχρι τώρα,αυτό θα είναι και το 2018 η μάχιμη πρότασή μας για να αντιμετωπίσουμε την ασπόνδυλη ιδιώτευση κάποιων οπαδών και να αυξήσουμε τη συσπείρωση όλων των Ενωσιτών γύρω από τα βαριά Σύμβολα και τους τιμημένους ιστορικούς πυλώνες μας.

Ευχόμαστε χαρούμενες εορτές με Αγάπη, Καλοτυχία και Καταλλαγή. Ευτυχισμένο το 2018.

ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ