ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΝΟ

 

«Τέλειωσαν τα ψέματα, δεν πάει άλλο!». Έτσι εξέφρασε την πιο μεγάλη απογοήτευση του για το ανθρώπινο γένος ο Χριστός στους μαθητές του. Τους κάλεσε, εκεί υψηλά που βρίσκονται, στους ουρανούς και ζοχαδιασμένος το αποφάσισε. ''Δεν θα ξανακάνω το χατήρι των ανθρώπων, να ξαναγεννηθώ μία φορά ακόμα...''.

Μιλάμε για απλησίαστης αξίας δημοσιογραφική αποκάλυψη του αποδυτηριάκια. Ότι ο Χριστός αρνήθηκε να γεννηθεί φέτος. Οπότε οι απατεώνες οι άνθρωποι διέπραξαν μια ακόμα απάτη. Γιόρτασαν χθες τη γέννηση του Ιησού, γεγονός που δεν συνέβη.
Είπαμε. Ο Υιός του Θεού σ’ αυτή τη δόση τα πήρε στο κρανίο. Και, για να ολοκληρώσω το αποκλειστικό ρεπορτάζ, και το προσεχές Πάσχα ο Χριστός δεν θα αναστηθεί. Με το δίκιο του.

Για σιγά, ρε. Τι τον περάσατε, ρε; Θεός είναι. Ισόθεος. Δεν είναι κάποιος παραμύθης πολιτικός που περιμένει να τον ψηφίσετε. Δεν είναι δούλος των ανθρώπων ο Χριστός. Κύριος είναι. Ο Κύριος. Εσείς, όμως, λες και είναι υπηρέτης σας θέλετε κάθε χρόνο να κάνει το κέφι σας. Να γεννιέται στη φάτνη, να πεθαίνει στον Σταυρό και να ανασταίνεται. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;

Για να... ξαναθυμούνται οι πιστοί της πλάκας ιστορία τα μηνύματα του Χριστού. Ώπα, ρε. Θρησκεία είναι το έργο, όχι θέατρο. Μια παράσταση ακόμα, και του χρόνου να την ξαναπαίξουμε. Με θεατρίνο τον Ιησού.
Αφού, λοιπόν, δεν συμμορφώνεστε σύμφωνα με τας γραφάς, άντε να χαθείτε, κοπρόσκυλα. Δεν ξαναγεννιέμαι. Έτσι ξηγήθηκε. Όπως το λέω. Αρνήθηκε να γεννηθεί χθες.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΡΕ, ΟΧΙ ΡΟΜΠΟΤ