ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!

 

Απληστία, δολιοφθορές και αιμομιξία. Και να ήταν μόνο αυτά! Και δολοφονίες, και ίντριγκες, και χρήμα, και συνομωσίες με τους Εβραίους… Μια απίστευτη τηλεοπτική σειρά, προσεγμένη σ' όλες της τις λεπτομέρειες. Την έγραψε, την σκηνοθέτησε, ο γνωστός και θαυμάσιος σκηνοθέτης Neil Jordan.

Άργησα να την δω, αλλά την ευχαριστήθηκα αυτήν την σειρά, γιατί εκτός από ιστορική, λέει και πράγματα στο σενάριο που άλλες του είδους δεν τολμούν. Ξεμπροστιάζει όλη την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, και όλες τις σκοτεινές συνωμοσίες που γίνονται στο Βατικανό. Λέγονται πράγματα που κανονικά η αυλή του πάπα (μαζί και με τον ίδιο) θα έπρεπε να τρέξουν να κρυφτούν.

Τι λέει η ιστορία: Με το επίθετο Βοργία (Borgia) εμφανίζεται μια μεγάλη οικογένεια της Ιταλίας του 15ου αιώνα, τα μέλη της οποίας κατέλαβαν υψηλές θέσεις και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της εποχής. Μεταξύ των σημαντικότερων μελών της ήταν ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ΄, ο Καίσαρας Βοργίας και η περιβόητη Λουκρητία Βοργία.

Τι λέει η τηλεοπτική σειρά: Στη σειρά The Borgias (Παραγωγής Showtime), πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Oscar Jeremy Irons στο ρόλο του Ροδερίγο Βοργία, του άπληστου, πανούργου, παρεμβατικού πατριάρχη της οικογένειας Boργία, που χτίζει μια αυτοκρατορία βασισμένη στη διαφθορά της ιερής καθολικής εκκλησίας και ενορχηστρώνει μία ανηλεή βασιλεία δύναμης και επιδεικτικής σκληρότητας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια στο nikosonline.gr