ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Δεν υπάρχει κανένας αγιο- Βασίλης. Δεν υπήρξε ποτέ. ΚΙ όμως τον πίστευαν, ακόμα και ένα κάρο μαντράχαλοι. Γιατί, μονάχα τούτο τον συμπαθητικό γεράκο πέρασαν για αληθινό, κι όχι μονάχα τα παιδάκια μέχρι του δημοτικού. Χιλιάδες ανύπαρκτους θεούς έχει προσκυνήσει ο μαλάκας της γης. Και στο όνομα των ανύπαρκτων, πλην καλών θεών, διότι όλοι οι θεοί είναι καλοί, ο ανόητος έχει διαπράξει απίθανα εγκλήματα.

Και το έργο δεν σταματά. Θα φάει τις κατάρες του όποιος πονηρός ισχυριστεί πως δεν υπάρχει κανένας Χριστός, Μωάμεθ, Βούδας, Δίας, και πως δεν υπήρξαν όσοι άλλοι αναπαύονται στο νεκροταφείο των Θεών.

Μέρες που είναι μιλάμε για τον αη-Βασίλη. Και φέτος δεν θα δώσει ούτε ένα δώρο. Κανένα παιδί δεν πρόκειται να παραλάβει κάτι. Κανένα πρόβλημα! Εκατομμύρια παιδιά σ’ όλο τον κόσμο θα περιμένουν το αγιοβασιλιάτικο δωράκι τους από τον παπούλη, ο οποίος θα καταφέρει πάλι σε μια νύχτα θα γυρίσει όλα τα σπίτια της οικουμένης, μάλιστα με έλκηθρο.

«Αγιοβασιλιάτικο» λέει ο κόσμος το ψεύτικο, το σκάρτο, το φτηνό προϊόν, αυτό που δεν είναι σόϊ, που σύντομα θα είναι άχρηστο, δεν θα έχει διάρκεια. Και όσοι χαρακτηρίζουν «αγιοβασιλιάτικο» ένα αντικείμενο, δεν έχουν τίποτα σε βάρος του άγιου των ανύπαρκτων δώρων.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ...