ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΣΚΛΑΒΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ

 

Κατέληξαν σε Κουρδορωσίδα μανεκέν, κάποια Αμίρα Κασάρ (φωτό από την ταινία) που δεν μπόρεσε το κορίτσι να αποδώσει το χαρακτήρα αλλά και τη ψυχή της ανυπότακτης γυναίκας που ξελόγιασε τον πιο σπουδαίο Βρετανό ποιητή μετά τον Λόρδο Μπάυρον, τον Τεντ Χιουζ, σύζυγο της Σύλβιας.

Πριν συνεχίσω προτείνω να διαβάσεις αν δεν το έκανες, το κείμενο με τίτλο ''Το τραγικό ερωτικό τρίγωνο ποιητών''. Μιλάμε για την Άσια Ουέβιλ, κόρη Εβραιορώσου γιατρού και μιας αλλόκοτης Γερμανίδας. Είχε το προνόμιο, λόγω των γονέων της, να εξελιχθεί σε μια κοσμογυρισμένη, κοσμοπολίτισσα κουλτουριάρα.

Όταν συναντήθηκε με τον Τεντ Χιουζ, η Άσια είχε ήδη κάνει τρεις γάμους και είχε ζήσει συνταρακτικούς έρωτες. Αυτή, 34 χρονών, ο τρίτος σύζυγος 26. Ένα χρόνο μετά την εκρηκτική σχέση Τεντ - Άσιας, η Σύλβια Πλαθ, αφού μπαινόβγαινε σε κλινικές διότι ήταν ψυχολογικά διαταραγμένη, αυτοκτονεί σα σήμερα 11 Φεβρουαρίου το 1963. Κι εκείνη, η Άσια, η ανεξάρτητη, η ασυμβίβαστη, η ατίθαση γίνεται σκλάβα του ποιητή.

Ο ποιητής την προσβάλλει, την περιφρονεί, την κερατώνει, όμως η Άσια τα ανέχεται όλα. Μέχρι που αυτοκτονεί κι αυτή, μάλιστα με τον ίδιο τρόπο της Σύλβιας.

Μίλησε η Εντολή. Έτσι λέει ο αποδυτηριάκιας. Η Άσια αυτοκτόνησε με “Εντολή” της Σύλβιας Πλαθ που είχε αυτοκτονήσει πριν από επτά χρόνια. Η ''Εντολή'' ήταν η ίδια η καταραμένη συνείδηση της Άσια, που δεν ησύχαζε γιατί και προκάλεσε την αυτοκτονία της Σύλβιας και η ίδια δεν βρήκε την ευτυχία με τον Τεντ

Μετά την αυτοκτονία της Άσια ο Τεντ Χιουζ παντρεύτηκε. Παρά τις πιέσεις ποτέ δεν αναφέρθηκε στην Σύλβια και την Άσια. Είπε μονάχα μια φράση, την οποία δεν θα την αναφέρω. Αν το κάνω, θα υποχρεωθώ να γράψω 7.000 λέξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ