ΕΝΑΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

 

Γι' αυτόν κάποιος είχε πει: “Αν είχα την παιδική του ηλικία θα είχα αυτοκτονήσει...”. Ένας άλλος: “Για την περίπτωσή του ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ο πατέρας της ψυχιατρικής θα μπορούσε να γράψει ολόκληρο βιβλίο...”. Ο αποδυτηριάκιας λέει: Πρόκειται για έναν παρανοϊκό προβοκάτορα, με διαρκή τάση να θέλει να σοκάρει.

Μισέλ Ουελμπέκ. Έχει θέση, του ανήκει μια σελίδα στο site του αποδυτηριάκια διότι με τη ζωή του αυτός ο τουλάχιστον ασυνήθιστος και δηλωμένος άθεος Γάλλος προσθέτει στο αιώνιο πορτραίτο του ανθρώπου, του πλάσματος το οποίο είναι καταδικασμένο να ταλαιπωρεί τον πλανήτη.

Γράφουμε για αυτόν τον αιρετικό Μιχαλάκη με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 26 Φεβρουαρίου, το 1956, είδε το φως του ήλιου, που μάλλον το σνομπάρει. Προτιμά το σκοτάδι μέσα σε καπνούς τσιγάρων, μισομεθυσμένος πάντα, έχοντας πάθος αλλά και μίσος σ' ό,τι τον ενοχλεί, και δεν είναι λίγα αυτά που τον ερεθίζουν.

Γεννήθηκε από γιατρίνα αλγερινής καταγωγής σε γαλλικής επικράτειας νησί του Ινδικού ωκεανού. Έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1994 και κανένας εκδοτικός οίκος δεν ήθελε να το εκδώσει. Έκανε, όμως, σουξέ επειδή το βιβλίο διαβάστηκε, είχε γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα.
“Το πρόβλημα του τρίτου κόσμου θα λυθεί από τον σεξουαλικό τουρισμό των πλούσιων χωρών” είχε πει αυτός ο δηλωμένος μισογύνης, και δίχως μέτρο ρατσιστής. Πιθανόν να τα κάνει όλα για να τραβάει την προσοχή. Ταλαντούχος, όμως. Ποιητής, και κινηματογραφιστής, και μάγος!

Είναι θαύμα ότι δεν τον επικήρυξαν οι φανατικοί ισλαμιστές. Ο Ουελμπέκ πήγαινε γυρεύοντας να φάει το κεφάλι του. “Η πιο ηλίθια θρησκεία είναι ο μουσουλμανισμός” είπε φόρα παρτίδα. Μέχρι που έφθασε ο γιος του να απαγορεύσει στον πατέρα του να τον αναφέρει στις συνεντεύξεις του.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ…