ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 

Στις 16 Μαίου το 1929 έγινε η πρώτη εκδήλωση της Ακαδημίας του αμερικάνικου σινεμά για να απονεμηθούν τα βραβεία σε σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς, σεναριογράφους, φωτογράφους, ενδυματολόγους, μουσικούς, τεχνικούς κ.α. Όλοι κι όλοι ήντουσταν 250 οι παρόντες (φώτο). Εμείς κι εμείς. Καμία σχέση με την τελετή, τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ, όπως εξελίχθηκε με τα χρόνια. Με την αστραφτερή νύχτα που ξεκινάει με την παρέλαση των σταρ στο κόκκινο χαλί. Θέαμα που το παρακολουθεί όλος ο πλανήτης κάθε χρόνο.

Δεν γίνεται σύγκριση. Της πρώτης περιόδου του σινεμά, ακόμα στα πρώτα του βήματα, με το Σήμερα όπου αποτελεί την πρώτη λαϊκή διασκέδαση στη γη.

Σε κάποιο ξενοδοχείο του Χόλυγουντ έγινε η πρώτη τελετή απονομής των Όσκαρ, τότε που δικαίωμα ψήφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου είχαν 231 άνθρωποι. Σήμερα ψηφίζουν περισσότεροι από 6.000 απ' όλον τον κόσμο. Η εκδήλωση γίνεται σε θέατρο του Χόλυγουντ, της Μέκκας του σινεμά και είναι ένα show που μοιάζει με καλοδουλεμένη, πολυβραβευμένη ταινία. Καλή, λοιπόν, τηλεοπτική παρακολούθηση απόψε από τα μεσάνυχτα στο έργο των φετινών Όσκαρ.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΕΙΝΑΙ... ΔΙΚΟ ΤΟΥ;