ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

 

Το πνίγεις στην κούνια το μωρό αν γνωρίζεις ότι θα γίνει Χίτλερ, Χίμλερ, Χάϊντριχ, αυτά τα τρία «Χ» είναι οι κορυφαίοι της ναζιστικής Γερμανίας. Το σκοτώνεις το βρέφος και γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον παπά, ο οποίος θα σου πει το παραμύθι του, ότι είναι αμαρτία να αφαιρείς τη ζωή από πλάσμα του Θεού.

Ποιανού Θεού, μπάρμπα; Δεν είσαι χριστιανός αν αγνοείς ότι στο παραμύθι παίζει και ο Διάβολος. Παιδί του σατανά, όχι του καλού Θεού είναι ο Χάϊντριχ, ο αποκαλούμενος «Δήμιος», «Ξανθό κτήνος», «Χασάπης της Πράγας», «Διαβολικός Θεός του Θανάτου», «Άνθρωπος με σιδερένια καρδιά». Τρόμαζαν, φοβόντουσαν το Νο3 του Γ’ Ράιχ ακόμα και κορυφαία στελέχη της φασιστικής Γερμανίας.

Ράινχαρντ Τριστάν Χάιντριχ καλής οικογένειας, υψηλής κοινωνικής θέσης. Ράινχαρντ, από το όνομα ήρωα όπερας που έγραψε ο μουσικός πατέρας του. Και Τριστάν από την όπερα Τριστάνος και Ιζόλδη του Βάγκνερ. Μητέρα, καθηγήτρια πιάνου, γυναίκα σκληρή, αυστηρή και απαιτητική σε θέματα πειθαρχίας, ήθελε σούζα και τον σύζυγο, και τον υιό.

Από πιτσιρικάς ο Ράινχαρντ δεν άντεχε τις υποψίες των συμμαθητών του ότι είναι εβραϊκής καταγωγής. Εξελίχθηκε σε μεγαλύτερο εβραιομάχο και από τον Χίτλερ. Συμβαίνει. Το ‘χουμε δει στην Ελλάδα. Γόνοι καραδεξιών, ακροδεξιών, κραγμένων αντικομουνιστικών οικογενειών να οργανώνονται σε αριστερά κόμματα. Για να ξεπλυθούν οι ίδιοι.

Ο Χάιντριχ επεξεργάστηκε το «Σχέδιο για την Τελική Λύση», το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Έφτιαξε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου, και τοποθέτησε στην είσοδο πινακίδα «Η Εργασία Απελευθερώνει». Μακάβριος από κούνια.

Βλέμμα παγωμένο, στους μείον 37 βαθμούς. Δολοφονικό βλέμμα. Δεν έκανε δηλώσεις. Απέφευγε κάθε δημόσια εμφάνιση. Καμία φωτογραφία. Κανένας φίλος, κολλητός. Αδυναμία στο φουστάνι. Η εκδίκηση του, γιατί από μικρός τον αντιμετώπιζαν ως θηλυπρεπή, λόγω της πολύ ψιλής φωνής του. Γυναίκα που δεν του καθόταν το σκυλομετάνοιωνε. Δεχόταν μετά στο σπίτι της «επίσκεψη» από την Γκεστάπο.

Απεσταλμένος του Εωσφόρου στη γη ο Ράινχαρντ- Τριστάνος. Οργανωτικός. Αποτελεσματικός. Απαραίτητος στους προϊσταμένους Χίτλερ, Χίμλερ. Κυκλοφορούσε με πράσινη ανοικτή μερσεντές. Δύο πατριώτες, ένας Σλοβάκος κι ένας Τσέχος, ανέλαβαν να τον καθαρίσουν. Τον πυροβόλησαν, πέθανε Ιούνιο του 1942. Είχε γεννηθεί σα σήμερα 7 Μαρτίου, το 1904.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΤΑΡΛΙΓΚ, ΠΡΟΧΩΡΑ, ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ