Ο Δακης ειναι και παλι της μοδας

 

Είναι 75 και δουλεύει ασταμάτητα λες και είναι 25. Και ευτυχώς η φωνή του είναι πάντα ξεχωριστή και υπέροχη. Δεν έχει χάσει καθόλου ούτε σε χρώμα ούτε σε έκταση. Κυρίες και κύριοι, ναι, είναι αλήθεια. Ο Δάκης είναι και πάλι της μόδας.

Στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές, παίζω συνέχεια το κομμάτι Η Στιγμή, με το οποίο συμμετέχει στον δίσκο Erotica του Monsieur Minimal, και κάθε φορά που το ακούω στα ακουστικά μου, θυμάμαι απίστευτες στιγμές που έχω περάσει με τον Δάκη, είτε στην εταιρία δίσκων Polygram, είτε στο περιοδικό Μανίνα, είτε σε πιο… ιδιωτικές στιγμές.

Ο Δάκης (πραγματικό όνομα: Βρασίδας Χαραλαμπίδης) γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Είκοσι ετών ήρθε στην Αθήνα (1963), και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδάει σε χώρους διασκέδασης ενώ παράλληλα ηχογράφησε και τον πρώτο του δίσκο στα Αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens”. Ήταν από τους πρώτους pop star που ηχογράφησε σε ξένη γλώσσα μια και μιλάει άπταιστα έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά).

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο Γεια σου, σ΄ ευχαριστώ, και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα που του έγραψε τις διαχρονικές επιτυχίες Τόσα καλοκαίρια και Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά, όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε αμέσως στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Εγώ τον γνώρισα στην εταιρία Polygram, τότε που δούλευα στην…

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr