ΚΑΛΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ OSCAR

 

Τελευταία και καταϊδρωμένα έρχονται - μετά από όλες τις απονομές που έχουν γίνει παντού- και φέτος τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τι, δεν το ξέρατε, ότι έχουμε Ακαδημία Κινηματογράφου; Δεν το ξέρατε ότι δίνει βραβεία εδώ και κάποια χρόνια; Τι, δεν το δείχνει η τηλεόραση; Χαχαχαχαχαχααααααα.

Αύριο Δευτέρα 23 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα απονεμηθούν για 9ο χρόνο τα βραβεία με μεγάλο φαβορί το ιστορικό «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη και δυνατό outsider τον βραβευμένο στο Φεστιβάλ της Tribeka «Γιο της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου.

Τα Ελληνικά βραβεία κινηματογράφου είναι τα πιο αργοπορημένα χρονικά κινηματογραφικά βραβεία της Ευρώπης, και μετά λύπης μας έτσι όπως βλέπουμε όλες τις υποψήφιες ταινίες, διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά πως το 2017 δεν ήταν μια ιδιαίτερα ευτυχής χρονιά για το Ελληνικό σινεμά. Λίγες οι πραγματικά αξιόλογες ταινίες, λιγότερες εκείνες που κατάφεραν να βάλουν έναν ευπρεπή αριθμό θεατών στην αίθουσα.

ΠΑΡΑΛΟΓΟ: Άκου τώρα! Το παράξενο σύστημα της Ελληνικής Ακαδημίας –τι ελληνική θα ήταν άλλωστε;– έχει συμπεριλάβει στις υποψηφιότητες για το 2017, και ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες το 2018 και άλλες που δεν έχουν βγει ακόμα…

Παρουσιαστές της φετινής απονομής θα είναι ο…

Διαβάστε την συνέχεια και όλες τις υποψηφιότητες εδώ:  https://bit.ly/2EZXoL8