ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΥΣ ΣΕΞΟΜΑΝΕΙΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΟΥΑΙΝΣΤΑΙΝ

 

Το 399 πριν τον Χριστό οι Αθηναίοι καταδίκασαν τον μέγιστο των φιλοσόφων Σωκράτη διότι, λέει, διέφθειρε τους νέους. Ο γίγας του πνεύματος αποδέχτηκε την ποινή του θανάτου, ως νομοταγής πολίτης και πιστός στις αρχές του ήπιε το δηλητήριο και πέθανε. Απέφυγε να την κοπανήσει από τη φυλακή το άτομο που θαρρούσε θεία εντολή τη φιλοσοφία.

Τον Μάϊο του 2011 στη Νέα Υόρκη έγινε η «σύγχρονη» Δίκη του Σωκράτους, υπό την αιγίδα του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της πρώτης πόλης του κόσμου, δικαστές ήταν η Λωρέτα Πρέσκα, πρόεδρος, και οι Ντένις Τζαίκομπς, Κάρολ Άημον. Οι δύο ψήφισαν αθώος, η τρίτη καταδίκασε τον Σωκράτη.

Εισαγγελείς στη δίκη ήταν ο πρόεδρος του ιδρύματος «Αλ. Ων.» Αντώνης Παπαδημητρίου, ως εκπρόσωπος της αρχαία Αθήνας και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Νέας Υόρκης Μάθιου Μπογδάνος. Συνήγορος υπεράσπισης ο Έντυ Χαίηζ, ενώ την απολογία του Σωκράτους έκανε ο Εβραίος μεγαλοδικηγόρος Μπέντζαμιν Μπράφμαν. Ποιος είναι αυτός;

Στη Δίκη του Σώκρατους συμμετείχαν και ένορκοι, από τους οποίους οι 185 αθώωσαν τον φιλόσοφο και 29 τον καταδίκασαν. Ο Μπέν Μπράφμαν έγινε παγκόσμια γνωστός ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντόμινικ Στρός Κάν, που είχε συλληφθεί για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης. Και προχθές όλη η γη είδε το οκτάλεπτο video με τον Μπέν Μπράφμαν συνήγορο του επίσης σεξομανούς βασιλιά του Χόλυγουντ Χάρβευ Ουάϊνσταϊν, με σωρεία κατηγοριών σεξουαλικής βίας.

Ο Σωκράτης στη Δίκη του 2011 απαλλάχτηκε, το ίδιο τελικά και ο πράγματι αρρωστημένος ερωτύλος Στρός Κάν. Θα καταφέρει ο Μπέντζαμιν να αποδείξει ότι όλες οι ηθοποιοί που συνουσιάστηκαν με τον Εβραίο Νο1 παραγωγό ταινιών, το έκαναν και με τη δική τους θέληση;


Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΑΙΜΟΥ