ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

 

Ο σουλτάνος ο Μεχμέτ Β΄ ο Πορθητής ήταν ένα 20χρονο παλληκάρι, εξαιρετικά προικισμένο και με ασύνορες φιλοδοξίες. Ήθελε να γίνει η συνέχεια της Ρώμης. Πήρε τελικά την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν πάτησε την Ευρώπη.

Το Βυζάντιο ήταν Ελλάδα. Καμία σχέση με Ελλάδα το Βυζάντιο. Απόψεις. Οι διαφορετικές απόψεις θα συνεχίσουν να παίζουν μπάλα ακόμα κι αν αύριο εξαφανιστεί η Ελλάδα. Οι Έλληνες, δηλαδή. Η Ελλάδα είναι αθάνατη. Ο ελληνισμός δεν πεθαίνει.

Η Ρώμη είναι η συνέχεια της Ελλάδος. Η Ρώμη, κι αυτή ήταν η μαγκιά της, ανεγνώρισε το φως της Ελλάδος. Πράγματι, η Ρώμη αποδέχθηκε να ''κατακτηθεί'' πολιτιστικά από την κατακτημένη Ελλάδα. Και μετά την Ρώμη γεννήθηκε η Ευρώπη, καθαρό γέννημα της Ελλάδος.

Το Βυζάντιο είναι Ελλάδα. Το Βυζάντιο δεν είναι Ελλάδα. Τι λέει ο αποδυτηριάκιας; Η Ελλάδα, οι Έλληνες πλήρωσαν την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, που συνέβη σα σήμερα 29 Μαϊου το 1453. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, οι Έλληνες είναι οι μόνοι, που για 400 χρόνια έμειναν πίσω, βυθισμένοι στο δικό τους μεσαίωνα.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ