ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

 

Γελοία φάτσα. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις, βλέποντας το πρόσωπο του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Αυτόν που διαπραγματεύτηκε έξι μήνες για να πετύχει να συμπεριλαμβάνεται η λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Το πιθανότερο ότι ο άνθρωπος δεν είναι γελοίος, μιλάμε για την εντύπωση που προκαλεί η φυσιογνωμία του.

Συμβαίνει. Να έχει φάτσα γελοίου καραγκιόζη και ο σπουδαίος καλλιτέχνης, στοχαστής, επιστήμων, ταξιτζής, πολιτικός, υδραυλικός, εκπαιδευτικός, μητροπολίτης.

Από τη φάτσα κρίνοντας κάποιοι απορρίπτουν ένα άτομο. Προσωπικά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις στρογγυλάδες στο πρόσωπο του Κοτζιά, δεν θα του ανάθετα καμία δουλειά. Δεν μου προκαλεί εμπιστοσύνη. Θα τον απέρριπτα μονομιάς. Χωρίς να είμαι ειδικός. Σπουδαγμένος φυσιογνωμιστής.

Το πρόσωπο, λένε, αποκαλύπτει το χαρακτήρα του καθενός. Οι ματιές, οι μικροεκφράσεις, ακόμα το χρώμα και η μορφή του δέρματος μαρτυρούν τα βαθύτερα στοιχεία του χαρακτήρα. Γίνεται η σχετική ακτινογραφία και από τη γλώσσα του σώματος.

Δεν ξέρω, και δεν μ’ ενδιαφέρει τι θα έγραφε στην «καρτέλα» του Κοτζιά ένας εξπέρ στο αντικείμενο. Μετά από μελέτη των αναλογιών στις τρεις βασικές περιοχές του προσώπου, Μέτωπο (αποκαλύπτει δύναμη σκέψης)- Μύτη ( ικανότητα, επικοινωνίας)- Στόμα (ποιότητα ενστίκτου).

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ