ΛΕΣΒΙΑ ''ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ'', ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ… ΑΝΔΡΑ

 

Πριν από ένα αιώνα γυναίκα, μάλιστα νέγρα, τραγουδίστρια και πολύ καλή πιανίστρια, είχε τα κότσια και να δηλώνει με ανδρικό ντύσιμο τη λεσβιακή της ταυτότητα και από την πίστα να... φλερτάρει γυναίκες.

Η Cladys Bentley χοντρή σαν περίπτερο δεν επεδείκνυε ανδρισμό, ήταν μία ανοικτή λεσβία, με όση θηλυκότητα της επέτρεπε η φιγούρα της και τα μπόλικα κιλά.

Θαρρούσε ότι γεννήθηκε «διαφορετική», δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με την οικογένειά της, έλεγε ότι η μητέρα της δεν την ήθελε από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, γιατί δεν ήταν αγόρι. Από τα 16 της ξέκοψε από τους γονείς και τα τρία αδέλφια της κι άρχισε να τραγουδάει σε μπάρ του Χάρλεμ.

Η Γκλάντυς Μπέντλεϋ γεννήθηκε Αύγουστο του 1907 και πέθανε σα σήμερα 18 Ιανουαρίου, το 1960. Για τις ΗΠΑ ήταν η «λεσβιακή τραγουδίστρια» του μπλουζ. Φωνή βαθιά, «γεμάτη», όχι υψηλή ποιότητας. Είχε παντρευτεί μία λευκή γυναίκα.

Κατά δήλωση της η Μπέντλεϋ «θεραπεύτηκε» με γυναικείες ορμόνες, από τζίβα έγινε «κανονική» και παντρεύτηκε έναν άνδρα που πολύ σύντομα πέθανε. Έκανε έναν ακόμα γάμο, με μάγειρα, πέρασε μαζί του ένα… πεντάμηνα μήνα μέλιτος και χώρισε. Ο μάγειρας, πάντως, αρνήθηκε ότι την είχε παντρευτεί.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΕΓΑ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ