ΕΙΣ ΣΑΡΚΑΝ ΜΙΑΝ... , ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Λέει ο πρωταγωνιστής της ταινίας στο κορίτσι: ''Θέλω να κάνουμε έρωτα...''. Δεν μιλάει έτσι ο αληθινός άνδρας. Δεν το λέει έτσι στην αληθινή γυναίκα. Τι θα πει ''κάνω έρωτα''; Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει το θέλω να πηδηχτούμε στο πολύ τολμηρό, στο πεζοδρομιακό. Υπάρχει και το κυριλάτο, δηλαδή το ''Θέλω να σε γαμήσω, να γαμηθούμε...''.

Γιατί επεκράτησε το δήθεν καθωσπρέπει ''Κάνω έρωτα... ''; Για δυο λόγους. Επειδή έχει ενοχοποιηθεί η λέξη ''γαμάω'' και επειδή το πήρανε από το πως το λένε οι Άγγλοι, από το ''make love''. Οι οποίοι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και σία έχουν λεκτικά αδυναμία να ονοματίσουν με λέξεις συγκεκριμένα πράματα και έννοιες.

Ε, όχι, ρε, να είναι ντροπής λέξη ο γάμος. Η ιερότητα, κι όχι στη θρησκευτική της διάσταση, της λέξης ''γάμος'', από την οποία προέρχεται, παράγεται το ρήμα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ''γαμάω-γαμώ'', δηλαδή νυμφεύομαι και το ουσιαστικό ''γαμήσι''.
Εκεί το πήγανε, να είναι, όχι απλά να θεωρείται, άσεμνη λέξη ο γάμος. Το ρήμα γαμάω να λειτουργεί βρώμικα, χυδαία. Σε παρακαλώ.
Διαβάστε Παλαιά Διαθήκη. Ποιος έρωτας; Από την εποχή της Εύας ο κόσμος ξεκίνησε με το ευλογημένο ''εις σάρκαν μίαν... ''. Αν δεν μπει το κατάρτι του αρσενικού στον κόλπο της θηλυκιάς δεν θα γινόταν το θέλημα του Θεού να απλωθεί ο άνθρωπος σ' όλο τον πλανήτη.

Τι θα πει “Κάνω έρωτα”; Είπαμε. Δεν είναι ελληνικά αυτά. Υπ' όψιν δεν είναι απαραίτητο να... κάνει έρωτα, δηλαδή να είναι ερωτευμένος το άτομο που έρχεται σε κατάσταση συνουσίας. Ο έρωτας, άλλωστε, είναι αίσθημα, δεν είναι πράξη, για να λες “Κάνω έρωτα”. Το λέει ο Άγγλος διότι το λεξιλόγιο του στερείται της λέξεως ''έρως'' και το αναπληρώνει με τη λέξη ''αγάπη''. Έλα να κάνουμε... αγάπη.
Είσαι μαλάκας αν λες ''έκανα έρωτα''. Είναι σα να λες ''Έκανα αγάπη'', ''Διέπραξα αγάπη''.. Όπως δεν θα πεις '''Εκανα ζήλια'', το σωστό είναι ''Ζήλεψα'', και ''Ζηλεύω''. Δεν λες ''Έκανα μίσος'', αλλά ''Μίσησα'', ''Μισώ''.

Δεν κάνεις έρωτα, λοιπόν, όταν γαμάς την ερωμένη σου, την σύζυγό σου, την σύντροφό σου. Ούτε θα πεις ''Έκανα σεξ''. Άλλη μαλακία αυτή. Σα να λες ''Έκανα καφέ'', ''Έκανα μπάνιο''.
Παίζουμε με τις λέξεις; Όχι, βέβαια. Μόνο αν το άτομο αντιληφθεί την ιερότητα και τη βαρειά σημασία της λέξης ''γάμος'', της λέξης ''γαμάω'', μόνο τότε θα κάνει γαμήσι ως άνθρωπος, όχι σα ζώο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ''ΕΛΛΗΝΑ'' GAY ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ