Ο αρχοντας των φωτιστικων

 

Ο σχεδιαστής φωτιστικών Michael Anastassiades έχει συγκεντρώσει μια συλλογή με έργα του από τα τελευταία 12 χρόνια, για την μεγάλη έκθεση Things To Go Together στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, στην πατρίδα του. Και η έκθεση αυτή είναι γεγονός. Και το «γεγονός» δεν είναι σχήμα λόγου.

 

Αν λάβουμε υπ’ όψη μας πως ο Μιχάλης Αναστασιάδης έχει έργα του στις μόνιμες συλλογές των Μουσείων:Museum of Modern Art στην Νέα Υόρκη, The Victoria and Albert Museum, Λονδίνο, The Craft Council στο Λονδίνο, The FRAC Centre στην Ορλεάνη της Γαλλίας, και στο MAK της Βιέννης, καταλαβαίνουμε πως η περίπτωση του είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη.

Ο Μιχάλης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Londons Imperial College of Science Technology and Medicine και κατόπιν πήρε master στο βιομηχανικό σχέδιο στο Royal College of Art. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και όλοι οι μεγάλοι οίκοι φωτιστικών του κόσμου τον παρακαλούν να τους δώσει μέρος της δουλειάς του. Έφτιαξε το πρώτο του studio το 1994, έγινε παγκόσμια γνωστός, ως ένας από τους κορυφαίους designers της εποχής μας, όπως είπα τα φωτιστικά του είναι πια μουσειακά κομμάτια, και εκθέσεις του έχουν γίνει στις μεγαλύτερες γκαλερί του πλανήτη που ασχολούνται με το σύγχρονο design. Από το 2007 λειτουργεί η

H   συνέχεια εδώ... nikosonline.gr