ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

 

Λόγια πολλά. Και χοντρά, και βαρειά, αλλά μακριά από την ουσία. Υποψήφιος με τον Σύριζα ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη και πήρε φωτιά το Κορδελιό. Ένα κάρο μαλακίες, από κάθε πλευρά. Αν δεχθεί κανείς ότι υπάρχουν περισσότερες από μία πλευρά.

Τι σημαίνει, λέει, η υποψηφιότητα Κόκκαλη με τον Σύριζα. Ερώτημα συνωμοτικό και μυστηριώδες. Τίποτα δεν σημαίνει. Γιατί να σημαίνει κάτι; Θα σήμαινε κάτι αν ο Σύριζα εκπροσωπούσε κάτι, κι αυτό το κάτι το αποδείκνυε στην πράξη ως κυβέρνηση.

Όπως όλα τα κόμματα, έτσι και ο σύριζας παίζει επικοινωνιακά με... «μηνύματα» και επιλογές σκοπιμότητας. Μια την κόρη του κομουνιστή συνθέτη Μάνου Λοίζου, μια τον εγγονό του κομουνιστή υπουργού του βουνού Πέτρου Κόκκαλη.

Και επειδή ο γιος του μακαρίτη Πέτρου, ο Σωκράτης, εκπροσωπεί τη διαπλοκή, λένε από τη ΝΔ ότι ο σύριζας είναι με τη διαπλοκή. Τέτοιες μαλακίες. Το αν, δηλαδή, ο σύριζας είναι διαπλεκόμενος, που είναι μέχρι τα μπούνια, φανερώθηκε με την επιλογή Κόκκαλη; Αν δεν κατέβαζε το... όνομα Κόκκαλης, δεν θα ήταν μπερδεμένος με τη διαπλοκή;

Λένε και το άλλο. Ότι ο Μαρινάκης που σήμερα είναι στην κόντρα με τον Σύριζα για δύο χρόνια ήταν κρυφός συνομιλητής του Τσίπρα. Άλλη μαλακία. Η ουσία είναι ότι ο Κόκκαλης, ο Μαρινάκης, ο κάθε επιχειρηματίας δεν είναι με κανένα κόμμα. Είναι μόνο με το συμφέρον του. Και λόγω προσωπικού συμφέροντος είναι τακίμι ή απέναντι σ’ αυτό ή το άλλο κόμμα.

Όσο αφορά τον Σωκράτη Κόκκαλη. Έκανε παιχνίδι μ’ όλες τις κυβερνήσεις. Κι όλα τα κόμματα, κυβερνητικά κι όχι, ήταν διαπλεκόμενα μ’ αυτόν.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΝ ΓΡΑΦΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ