Ξεψυχησε στον δρομο…

 

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε που ο Νίκος Ρίζος έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά. Σηκώθηκε το πρωί και δεν αισθανόταν καλά. Η σύζυγος και ο γιος του ανησύχησαν μεν, αλλά είπαν 'αστο, αργότερα να πάνε να κάνουν κάποιες εξετάσεις…

Ο γιος του μεγάλου μας κωμικού, ο Κωνσταντίνος Ρίζος, είχε πει σε μια συνέντευξη του, πως το μεσημέρι εκείνης της ημέρας του τηλεφώνησε η μητέρα του λέγοντας του «Κώστα, πηγαίνουμε τον μπαμπά στο νοσοκομείο». Δεν πρόλαβε να φτάσει στο «Αλεξάνδρα», ξεψύχησε στον δρόμο από οξύ πνευμονικό οίδημα. Σα σήμερα 20 Απριλίου, το 1999.

Ο Νίκος Ρίζος γεννήθηκε στο χωριό Πέτα, 8 χιλιόμετρα ανατολικά της  Άρτας, στις 30 Σεπτεμβρίου 1924. Από μικρός ήταν η ψυχή της οικογένειας, το πιο αστείο και αισιόδοξο άτομο της παρέας. Γρήγορα ανακάλυψε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός, και μάλιστα να υπηρετήσει την κωμωδία. Μεγάλο ταλέντο. Ο ''κοντός'' του ελληνικού σινεμά.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην κλασική επιθεώρηση «Άνθρωποι, άνθρωποι» το 1948, στο θέατρο «Μετροπόλιταν» και απέκτησε δικό του θίασο το 1959. Το 1961 είπε το «ναι» και συνεργάστηκε με τον Βασίλη Αυλωνίτη και την Γεωργία Βασιλειάδου, σε ένα θίασο με τους 3 τους επικεφαλής- για 5 χρόνια. Έκαναν με τεράστια επιτυχία μια σειρά παραστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία για τους Έλληνες μετανάστες.

Παράλληλα πρωταγωνίστησε σε πολλές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, και παρ΄ όλο που ήταν αθεράπευτα «γυναικάς», ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό, Έλσα Ρίζου (Ελένη Λαμπροπούλου), με την οποία, την πρωτομαγιά του 1966 απέκτησε έναν γιο, τον Κωνσταντίνο...

περισσότερα στο nikosonline.gr