ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ... ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ

 

Του Παράλυτου σήμερα, όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα. Ένα ακόμα θαύμα του Χριστού. Αληθινό και απίστευτο, που λένε. Όχι, ακριβώς. Παραμυθένιο και χοντροειδέστατο, το λες καλύτερα. Περιλαμβάνεται, όμως, στην ατζέντα της θρησκείας, άρα περνάει στον κόσμο. Κι αν δεν περνάει στους σκεπτόμενους χριστιανούς, δεν κλονίζει την πίστη τους για τα τέρατα που έχουν πιστώσει στις μαγικές, τις εξωανθρώπινες ικανότητες του Ιησού.

Κάποιο Σάββατο, έχει τη σημασία του ποια μέρα έγινε το ''κόλπο'' από τον Υιό του Θεού, στη λίμνη Βηθεσδά, που στα εβραϊκά μεταφράζεται ''οίκος ελέους του Θεού'' στο σωρό αρρώστων ολόγυρα ήταν κι ένας 38 χρόνια παράλυτος. Όπως όλοι οι φουκαράδες, τυφλοί, κουτσοί, με κάθε είδους αναπηρία, περίμενε κι αυτός να... κουνηθούν τα νερά, και όποιος προλάβει να μπουκάρει πρώτος στη λίμνη των θαυμάτων.

Όποτε γούσταρε ο Θεός έστελνε έναν άγγελο να ταρακουνήσει το νερό της δεξαμενής κι αυτό ήταν το... σύνθημα. Ο άρρωστος που θα βουτούσε πρώτος, επιτόπου γινόταν καλά. Ιαματικά εκείνα τα ύδατα, αλλά μόνο για... μια στιγμή και κατόπιν εντολής του παντοδύναμου. Ο Χριστός περαστικός τρακάρει έναν σακάτη, ανήμπορο να κουνηθεί, χωρίς καν ελπίδα να κάνει τη γρήγορη βουτιά. Και, πάντα σύμφωνα με τας γραφάς, τον ρωτάει:«Θέλεις να γίνεις καλά;».

Τι ερώτηση!!! Και ημέρα Σάββατο, που οι Εβραίοι απαγορεύεται όχι να εργάζονται, αλλά και να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση με χέρια και πόδια. Τέλος πάντων, ευγενικός κύριος ο παράλυτος δεν απάντησε απρεπώς στον άγνωστο του. Δεν του είπε ''καλά, πλάκα μου κάνεις, με ρωτάς αν θέλω να γίνω καλά;''. Και ο Τζήσας, το έκοψε ότι είναι καλό ανθρωπάκι, και αποφάσισε να κάνει το θαύμα.

- Σήκω επάνω, και πάρε δρόμο! Και που 'σαι, μη ξεχάσεις το κρεβάτι σου...

Το 'βαλε στα πόδια ο παράλυτος, αφού άκουγε από πίσω του τον Χριστό να τον ''απειλεί'' για το καλό του:

- Από εδώ και πέρα όχι αμαρτίες, μην πάθεις χειρώτερα.

Τι αμαρτίες να έκανε ένας καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, κύριε Χριστέ. Τελικά, ο θεραπευθείς την κοπάνησε πριν τον πάρουν πρέφα οι Εβραίοι ιερείς και διατάξουν το λιθοβολισμό του, με την κατηγορία ότι ημέρα Σάββατο ο αθεόφοβος έβαλε κάτω από τη μασχάλη το κρεβάτι και έτρεχε σα μαραθωνοδρόμος.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ... ΤΕΡΑΤΑ