ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

 

Μας δίνει την ευκαιρία η αναφορά σήμερα στον βραβευμένο και ποιοτικό κινηματογραφικό ηθοποιό Σων Πεν να πούμε τη μεγάλη αλήθεια. όσο κι αν κάποιοι την αρνούνται, έστω την αμφισβητούν. Ότι η αξία, το ταλέντο, ακόμα ακόμα και η προσφορά στην κοινωνία ενός ατόμου δεν έχει πάντα σχέση με το χαρακτήρα του, και τη συμπεριφορά του.

Ο Sean Justin Penn γεννήθηκε το 1960, σα σήμερα 17 Αυγούστου, από γονείς ηθοποιούς και έγινε ο σταρ με φάτσα απόλυτου αληταρά. Κοψιά [αράνομου του πεζοδρομίου, του φτηνού εγκληματικού περιθωρίου. Τίποτα μικροκλοπές, ίσως βαποράκι βρωμογειτονιάς. Ο ορισμός της αντικοινωνικότητας, της αναίδειας στα μάτια του, στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο Σων Πεν είναι αδύνατον να τον δεις στο γκισέ τραπεζικό υπάλληλο, έναν πλασιέ, δικηγόρο, ιατρό.

Το φοβερό, το αληθινό. Ο τύπος στην προσωπική του ζωή είναι τομάρι του κερατά. Χαμένο κορμί. Κάθαρμα ράτσας. Καλλιτέχνης, όμως. Υψηλής κλάσεως. Μ' όλη τη σημασία της λέξης καλλιτέχνης. Δοσμένος στη δουλειά του, και με τη βαθειά αγωνία να αποδώσει άριστα μέχρι τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Άλλο ότι έχει γυρίσει και ξεπέτες.

Υπ' όψιν ότι ο Σων Πεν έγραψε και σενάρια και σκηνοθέτησε ταινίες, όλες αξιόλογες και κουλτουριάρικες.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΝΤΙΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ