ΜΕ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΚΑΨΟΥΡΟΤΡΑΓΟΥΔΑ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ!

 

Τώρα που κατακάθισε η σκόνη, λέω να βάλω μερικές σκέψεις στο χαρτί, μπας και καταλάβω τι συμβαίνει. Τι υπάρχει πίσω από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι. Ποιος έχει βαλθεί να ξεφτιλίσει το ρεπερτόριο του Θεοδωράκη, και ποιος θέλει να κλείσει την Πάολα στο τρελοκομείο;

Ξεκινάω από τον παππού Μίκη, που είναι 95 και δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για τίποτα. Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα κατηγορήσω τον Μίκη Θεοδωράκη; Μπορώ όμως να κατηγορήσω όλους τους γύρω-γύρω. Όχι την Πάολα.

Την Πάολα θα την τρελάνουν. Είπαμε όλοι μας πως η κοπέλα έχει φωνή, τραγουδάει σωστά, είναι λαϊκή τραγουδίστρια, πατάει γερά στην πίστα κτλ. αλλά μέχρις εκεί. Τέλος. Η Πάολα δεν θα γίνει Μοσχολιού. Δεν θέλουμε την Πάολα σε όλα αυτά τα «δήθεν» που την βάζουν να τραγουδάει. Γιατί είναι «δήθεν» να λέει η Πάολα μεγάλους συνθέτες, να βάζει στο στόμα της ποιητές και μεγάλα λαϊκά τραγούδια. Η Πάολα είναι μια σύγχρονη γυναίκα που λέει καψουροτράγουδα φορώντας τα εσώρουχα της. Γι΄ αυτό και μας αρέσει.

Μην μου βάζεις ρε Γιώργο Λιάνη την Πάολα να πει το «Γελαστό παιδί». Είναι ντροπή. Είναι ασέβεια προς την Φαραντούρη κατ΄ αρχήν. Η Πάολα δεν ξέρει ποιος είναι ο Michael Collins, δεν έχει ακούσει ποτέ της τον δίσκο “Ένας Όμηρος” και δεν ξέρει ποιος είναι ο Brendan Behan και ποιος ο Βασίλης Ρώτας. 
 
Λένε πως ο Λιάνης έχει φάει γερό κόλλημα με την Πάολα. (ΟΚ ο Λιάνης το ξέρουμε πως έχει κόλλημα με τις τραγουδίστριες από τότε που ήταν νέος - πόσο μάλλον τώρα που είναι 77 ετών και βλέπει την Πάολα και του τρέχουν τα σάλια).

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απ΄ την άλλη, έχει…

H συνέχεια εδώ...nikosonline.gr