H ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ...

 

Μια ζωή καίγεται ο Αμαζόνιος. Τα τροπικά δάση σε έκταση μεγαλύτερη 50 φορές απ' όση η Ελλάδα. Ο καριόλης ο άνθρωπος δεν έχει σταματήσει να βάζει χέρι, για διάφορους λόγους, στον Νο 1 πνεύμονα του πλανήτη. Χρειάστηκε να φτάσει στο αμήν το κακό, σύμφωνα με τους πριβαλλοντολόγους, να μειωθεί όσο ποτέ το πράσινο και η ζούγκλα στον Αμαζόνιο, δηλαδή σε περιοχή που ακόμα και ευτυχώς δεν έχει εξερευνηθεί, είναι απάτητη και από τις φυλές των ιθαγενών.

Είμαι υπέρ της γης, και ενάντια των ανθρώπων. Έχω εμπιστοσύνη στην αιωνιότητα του πλανήτη μου κι όχι στη θνητότητα του δίποδου. Όχι στους ενοικιαστές του ανθρώπινου είδους. Άρα, διαφωνώ με τους φόβους των ειδικών και τον παγκόσμιο συναγερμό για να σταματήσουν οι παρεμβάσεις προκειμένου να προστατευτούν τα οικοσυστήματα.

Τίποτα δεν με τρομάζει, κανένας πούστης πολιτικός και επιχειρηματίας, κανένα οικονομικό συμφέρον κι όσες πυρκαγιές να συνεχίσουν να βαράνε τον Αμαζόνιο. Η γη θα αντέξει. Ο πλανήτης γράφει στα παπάρια του κυβερνήσεις και μπίζνες. Στο φινάλε, είναι στο πρόγραμμα τούτες οι συμπεριφορές του κοινωνικού και παγκοσμιοποιημένου ανθρώπου, με την ''ανάπτυξη'' και την ''πρόοδο'' της τεχνολογίας του.

Οι φουκαράδες οι ιθαγενείς (φώτο) με τα πρωτόγονα μέσα μια ζωή προσπαθούν να προστατεύσουν τον τόπο τους από τους εμπρηστές. Ο Αμαζόνιος, και το μεγαλύτερο ποτάμι του πλανήτη, Αμαζόνιος κι αυτός στο όνομα, δεν''ανήκει'' μονάχα στη Βραζιλία, αλλά σε εννέα συνολικά χώρες, οι δε κουλτουριάδηδες που τώρα ξύπνησαν υποστηρίζουν πως είναι περιουσία όλου του κόσμου. Όλων των κρατών, όλων των χωρών, αφού η ζημιά με τις πυρκαγιές, περισσότερες από ποτέ, έχουν επίδραση στην κλιματική αλλαγή, παγκοσμίως.

Η μάνα γη δεν μίλησε ακόμα. Πλησίασε η ώρα της, να δώσει την απάντηση, να τιμωρήσει το μοναδικό πλάσμα που ενεργεί ως ξένος, ως εξωγήινος, ως πολιορκητής του πλανήτη. Και ήδη έχει προετοιμαστεί το κάθαρμα να εγκατασταθεί σ' άλλον πλανήτη. Να ξεκινήσει τον τρίτο συμπαντικό κύκλο καταστροφής. Δεν θα προλάβει αυτή τη φορά.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ... ΣΕΦΤΕΜΒΡΙΟ