''ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ'', ΤΟ ΚΟΛΠΟ

 

Η ταινία, λέει, είναι «Ακατάλληλη Δι’ Ανηλίκους». Τι είναι αυτά, ρε. Που σημαίνει ότι επιτρέπεται η παρακολούθηση της ταινίας ή η είσοδος στο σινεμά σε άτομα από 15 ή 18 χρονών και πάνω. Τι είναι αυτά, ρε.

Είναι απίθανο να μην κόψουν εισιτήριο σε ανήλικο, ακόμα κι αν δεν συνοδεύεται από την μαμά του. Και στο έμπα κανένας δεν θα του ζητήσει ταυτότητα. Πέρα απ' αυτό.

Είναι ντροπή η οποιαδήποτε κόκκινη κάρτα, οι κάθε είδους απαγόρευση στα έργα τέχνης. Στα αληθινά αριστουργήματα. Δεν υπάρχει το ''Ακατάλληλον Δι’ Ανηλίκους'' σε τραγωδία του Αισχύλου και του Σαίξπηρ, όσο κι αν το θέμα είναι σκληρό. Αμάσητο. Αχώνευτο. Ουδείς μέγιστος δημιουργός της αιωνιότητος έκανε τέχνη, δραματική, ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, η οποία να απευθύνεται σε ορισμένες ηλικίες.

Τα μεγάλα έργα, ακόμα και τα σπουδαία παραμύθια, αυτά που κυρίως αποτελούν τροφή πνευματική στα μικρά παιδιά, αξίζουν το ενδιαφέρον και των ηλικιωμένων.

Βρήκαν το κόλπο της «Ακαταλληλότητος» για να νομιμοποιείται(!) το πρόστυχο, το χυδαίο, το αντικαλλιτεχνικό. Και επιπλέον κάνουν πιο εμπορικό το προϊόν όταν το χαρακτηρίζουν «Ακατάλληλον για ανηλίκους».

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ... ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ