ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

 

Δεν υπάρχει πιο κυνηγημένο ζώο από τον λύκο. Από τον άνθρωπο, βέβαια. Ο οποίος άνθρωπος δεν κυνηγάει και σκοτώνει μόνο ζώα, αλλά και ανθρώπους. Αυτό λέει η καταραμένη φύση του. Γι' αυτό έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει την καταραμένη ανθρώπινη Ιστορία. Μην το πάμε μακριά, ας περιοριστούμε στον λύκο, που πάλι επικηρύσσεται στο χωριό. Απειλεί τα γίδια μας; Σκοτώνει τις κότες μας; Τέλος πάντων, μας ενοχλεί, έχουμε τις σκοτούρες μας, και μόνο αν τον σκοτώσουμε θα γλυτώσουμε απ' αυτόν τον μπελά.

Στο παρελθόν μέχρι και παπάδες με σταυρούς και ξορκισμούς έμπαιναν μπροστά στα τάγματα εφόδου που ορμούσαν στα δάση, για να παγιδεύσουν και να σακατέψουν αγέλες λύκων, τους οποίους θεωρούσαν φορείς... μαγείας. Πως αλλοιώς θα δικαιολογούσαν το πάνδημο οργανωμένο μακελειό με την ευλογία της θρησκείας.

Και πρόσφατα, η τοπική κυβέρνηση στη Σιβηρία, περιοχή που περισσότερο είναι γνωστή σα Γιακουτία, διέθεσε ένα εκατομμύριο ευρώ, σε ρούβλια, στην επιχείρηση γενοκτονίας 3.000 λύκων. Αποφάσισαν να αφήσουν ζωντανούς μονάχα 500 λύκους από τους 3.500, διότι είχαν ξεσκίσει 16.000 ταράνδους και 3.000 άλογα.

Η επέμβαση στη φύση. Αυτό κάνει ο άνθρωπος. Τρώει τα ζωντανά μου ο λύκος και τον βάζω στο σημάδι.Το δίποδο δεν είναι μόνον το φέξε μου και γλύστρησα Τέλειον Ον, είναι και το ισχυρότερο. Ξεκίνησε από τη σφενδόνα κι έφθασε στο καλάσνικωφ και τον πόλεμο των άστρων.

Υπ'όψιν ότι ο λύκος, όχι ο μαϊμού οικόσιτος αλλά ο γνήσιος, αυτός ο ελεύθερος στο δάσος και το βουνό, είναι το κατ' εξοχήν οικογενειακό ζώο με βαθιά αφοσίωση στους άγραφους νόμους της τάξεως και της ομαδικότητας, γι' αυτό και ο Νο1 κώδικας επιβίωσής του είναι η πίστη στην ιεραρχία. Υπάρχει ο αρχηγός και το κάθε μέλος της αγέλης, μάνα, αδελφή, θεία, ανηψιός, έχουν το συγκεκριμένο ρόλο τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΘΕ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΡΙΧΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ