Μαρικα Κρεβατα, ορφανη απο 2 ετων

 

Όταν την βλέπουμε ως κυρία Παπασταύρου, μεγαλοαστή σύζυγο και μητέρα της Αλίκης στο Ξύλο βγήκε απ΄ τον Παράδεισο, ούτε που πάει ο νους μας, πως αυτή η γυναίκα ήταν βασανισμένη και πάμφτωχη από τα παιδικά της χρόνια. Αυτή η γυναίκα είχε μια παιδική ηλικία που ήταν σκληρός αγώνας για επιβίωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

... Η Μαρίκα Κρεβατά γεννήθηκε στην Αθήνα 12 Ιουνίου 1910 και πέθανε 14 Σεπτεμβρίου 1994. Ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, όμως ξεκίνησε τραγουδίστρια σε οπερέτες. Ήταν κόρη ενός μουσικού και μιας ηθοποιού. Του Σταμάτη Κρεββατά και της Σοφίας Παντελιάδη. Σε ηλικία 2 ετών έχασε τον πατέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, Θάλεια. Έμειναν με την μητέρα της, μόνες, φτωχές και απροστάτευτες. Κυριολεκτικά πάσχιζαν να εξασφαλίσουν το καθημερινό τους φαγητό. Έτσι από πολύ νωρίς εμφανίζεται στο θέατρο τόσο για να μπορεί να τρώει αλλά και για να μη μένει μόνη στο σπίτι.

Στην αρχή λάμβανε μέρος σε θιάσους που έκαναν τουρνέ στην ελληνική ύπαιθρο αλλά και σε παιδικές παραστάσεις και έτσι μπόρεσε να φτιάξει ένα όνομα και να αναγνωριστεί το ταλέντο της ως ηθοποιός και τραγουδίστρια. Μετά από κάποιες περιοδείες θιάσων της επαρχίας, το όνομά της γίνεται γνωστό στα μουσικά θέατρα της τότε Αθήνας, με κορυφαίες στιγμές της την μεγάλη επιτυχία Πίτσα, Πιπίτσα, Πηνελοπίτσα, αλλά και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην…

H συνέχεια εδώ...nikosonline.gr