Η ΕΜΑΝΟΥΕΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

 
Το 1974 τάραξε τα νερά η γαλλική ''ερωτική'' ταινία, πιο σωστά η τσόντα με τίτλο ''Emmanuelle'', η οποία έσπασε τα ταμεία και επόμενο ήταν να γυριστούν στη συνέχεια, Εμανουέλα 2, Εμανουέλα 3, Εμανουέλα 4. Δεν υπήρξε Νο 5, διότι ο κόσμος είχε χορτάσει από Εμανουέλα, άλλωστε ήταν πια ξεπερασμένη κινηματογραφικά.
Σήμερα δεν βλέπεται καμιά Εμανουέλα, όλες μουσειακού μόνο ενδιαφέροντος, μάλλον περιέργειας, ούτε η πρώτη με τη μεγάλη εμπορική επιτυχία. Την σκηνοθέτησε ο Just Jaeckin (1940), σε σενάριο βασισμένο στο βιβλίο της Emmanuelle Arsan (1932-2005), με πρωταγωνίστρια την Ολλανδέζα από Γάλλο πατέρα Sylvia Kristel, η οποία γεννήθηκε το 1952, σα σήμερα 28 Σεπτεμβρίου και πέθανε Οκτώβριο του 2012, μετά από ταραχώδη ζωή, με έρωτες, γάμους και πάντα αιχμάλωτη στα ναρκωτικά.
Η καριέρα της κινηματογραφικής Εμανουέλας ξεκίνησε από το εμβληματικό πόστερ της ταινίας, τη φωτογραφία με το πρώην μοντέλο, τότε 22χρονη Σύλβια Κριστέλ να κάθεται γυμνή σε πολυθρόνα (φώτο). Λάγνο βλέμμα κατ΄ευθείαν στο φακό από ένα άγνωστο κορίτσι διαθέσιμο για κάθε φαντασίωση σεξουαλική. Η ιδανική ίσως διαφήμιση της πολύ δεύτερης σε καλλιτεχνική αξία ταινίας.
 
Πνευματικό προϊόν του σπουδαίου Γάλλου φωτογράφου francis Giacobetti (1939) η πόζα της Κριστέλ που έγινε πόστερ. Ο Φρανσίς Τζιακομπετί, για 20 χρόνια, μέχρι το 1980, δούλεψε στο Playboy, ήταν και ο διευθυντής φωτογραφίας στο φιλμ. Στη συνέχεια την κάνει γυριστή, από φωτογράφος μόδας και τολμηρών ερωτικών θεμάτων κάνει μεταγραφή στο Paris Match και δίνει ρεσιτάλ με φωτογραφίες των Φιντέλ Κάστρο, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κ.α.
Το πόστερ της Εμανουέλας ανήκει σε ιδιώτη που το αγόρασε σε δημοπρασία, σε υψηλή τιμή 

Διαβάστε ακόμα:

REMAKE ΤΟΥ WEST SIDE STORY