ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ... ΣΩΒΡΑΚΟ

 

Στην Λίβερπουλ έγινε φιρμάρα ο Αιγύπτιος Μωχάμεντ Σαλάχ. Φάτσα μουσουλμάνικη και βαθειά αραβική, καθαρός απόγονος φυλής βεδουίνων. Όσο κι αν δυτικοτροπίασε παίζοντας ποδόσφαιρο επτά χρόνια στην Ευρώπη, το παλληκάρι παραμένει, και μαγκιά του, στις παραδόσεις του. Παντρεύτηκε πιτσιρικάς, στα 21, δεν ξενοπηδάει, κάνει τους τεμενάδες του στον Μωάμεθ πριν από κάθε αγώνα και με γνήσιο ισλαμικό πνεύμα φιλανθρωπίας μοιράζει φράγκα δεξιά κι αριστερά στους μη έχοντες της πατρίδας του.

Ακριβώς γιατί είναι διάσημος, όχι γιατί είναι μπάνικος και πρωτοσέλιδος, του ζήτησαν να κάνει φωτογράφιση μόδας. Το σκάνδαλο για τις θεούσες της Αιγύπτου! Ντροπή και αίσχος ο Μωχάμεντ μας, ο δικός άνθρωπος, παντρεμένος πράμα, να κάνει κολλητηλήκια με μοντέλα και να τον βάζουν σε εξώφυλλα περιοδικών.

Γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα στον καιρό μας; Παραγίνονται. Δεν προλαβαίνεις με τίποτα τη ζωή έτσι σφαίρα που τρέχει μπροστά σου, και από την άλλη μιλούνια ανθρωπάκια μένουν κολλημένοι στις σκηνές των οάσεων της ερήμου. Γιατί η ζωή τους, το μυαλό τους περπατάει στο ρυθμό των καραβανιών με τις φορτωμένες γκαμήλες.

Μάλιστα, κύριε. Καμιά επιστήμη και καμιά τεχνολογία δεν τους ξεκουνάει από τους πεπερασμένους αιώνες. Κάπου λίγο πιο μπροστά από τότε που βασίλευαν οι Φαραώ είναι οι άνθρωποι. Κανονικά δεν θα ήταν έκπληξη να αντιδρούσαν γιατί ο Μωχάμεντ τους βγαίνει με σώβρακο στο γήπεδο και τρέχει πάνω κάτω μπροστά στις κάμερες.

Ο Σαλάχ έπαιξε σε Βασιλεία, Τσέλσυ, Φιορεντίνα, Ρόμα και κατέληξε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΠΑΔΟΣ, ΠΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΟΧΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΗΣ