ΟΙ ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΜΟΥΡΕΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD

 

Λάθος να πει κανείς ότι το σινεμά είναι στην πιο χρυσή εποχή του. Στην ολόχρυση εποχή, καλύτερα από ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι τα προϊόντα της κινηματογραφικής βιομηχάνίας, οι ταινίες δεν έχουν σταματήσει να γίνονται καλύτερες. Όλο και περισσότερο καλύτερες σε σενάριο, σε ηθοποιία, σε σκηνοθεσία βέβαια. Πολύ προχωρημένα πράγματα και ένας εμπορικός ανταγωνισμός που έχει ανεβάσει ποιοτικά το θέαμα.

Σήμερα είναι η πρεμιέρα του τελευταίου φιλμ του Μάρτιν Σκορτσέζε The Irishman, O Ιρλανδός. Ρωτάω. Χάνεται αυτό το έργο; Ένα μαφιόζικο έργο που ακουμπάει τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ μέχρι τη δολοφονία του Κένεντυ. Και παίζουν οι κορυφαίοι των κορυφαίων στην αμερικάνικη μαφιόζικη κινηματογραφία. Υπό την καθοδήγηση του πατριάρχη της χολυγουντιανής βίας, του πολύ μεγάλου Μάρτιν Σκορτσέζε.

Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesei και Harvey Keitel. Κανονική κινηματογραφική συμμορία. Πλήρης ομάδα, δεν χρειάζεσαι κάποιον άλλον. Όλοι ιταλικής καταγωγής, εκτός του εβραίου Χάρβεύ Κάιτελ. Και οι πέντε, οι τέσσερις ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης Σκορτσέζε έχουν ηλικία 390 χρονών. Μην τους πεις βετεράνους, απόμαχους, συνταξιούχους. Είναι παικταράδες στη δουλειά τους και συνεχίζουν να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας.

Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα αν η Ιστορία του σινεμά δεν τους χαρακτηρίσει απλά σταρ, αλλά και ''ήρωες'' του σύγχρονου κινηματογράφου. Τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πτσίνο, Χάρβεϋ Κάιτελ και τον Τζο Πέσυ.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ CAFFE GRECO