ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ...

 

Τα βραβεία SAGA (Screen Actors Guild Awards) απονέμονται κάθε χρόνο από το σωματείο των ηθοποιών στις ΗΠΑ, στους επαγγελματίες που διακρίθηκαν μέσα στην χρονιά. Φέτος και πάλι η απονομή ήταν υπέρλαμπρη, διαφορετική, με ουσία και συγκίνηση. Κορυφαία στιγμή όταν ανέβηκε ο Robert De Niro να παραλάβει το μεγάλο τιμητικό βραβείο.

Όταν ο Leonardo Di Caprio ανήγγειλε το όνομα του, όλη η αίθουσα σηκώθηκε όρθια και χειροκροτούσε ασταμάτητα. Και ήταν όλοι οι μεγάλοι εκεί. Παλιοί και νέοι. Από την Meryl Streep και τον Adam Driver, μέχρι τον Brad Pitt και τον Tom Hanks (που έκλαιγε κανονικά). Από τον Clint Eastwood και τον Joaquin Phoenix, μέχρι την Glenn Close και τον Mahershala Ali… Και ξέρετε πως όταν σε βραβεύουν οι συνάδελφοι σου, είναι ακόμα μεγαλύτερη τιμή.

Εγώ είμαι πολύ υπέρ των βραβείων. Μ΄ αρέσει να παρακολουθώ ανθρώπους – απ΄ όλους τους χώρους – να τιμώνται και να βραβεύονται για κάτι που κατάφεραν. Το να τους επιβραβεύεις σημαίνει πως αναγνωρίζεις το έργο τους, και επιπλέον δίνεις και ένα κίνητρο στους επόμενους, να βάλουν στόχους, να καλυτερεύσουν και να κερδίσουν κι΄ εκείνοι. Δυστυχώς όμως γεννήθηκα σε μια χώρα που κανείς δεν τιμά κανέναν και κανείς δεν βραβεύει κανένα. Και αν μια στο τόσο, γίνει κάτι, περνάει στα ψιλά…

Ο Robert De Niro ανάμεσα σε όσα υπέροχα είπε ήταν και…

Η συνέχεια – με video – εδώ….nikosonline.gr