ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙ... ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟΙ

 

Η Ιστορία της ανθρωπότητας είναι ένα βιβλίο στο οποίο συνεχώς προσθέτουν σελίδες κόντρας, ακόμα και για θέματα που δεν επηρεάζουν τη ζωή μας. Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού πιθανόν να μην έχει πάρει πρέφα από την ημέρα που γεννιέται μέχρι να πεθάνει για ποιο λόγο επώνυμοι και οπαδοίο τους, δήθεν γραμματιζούμενοι, σκοτώνονται για κάποιο θέμα πολιτικό ή θρησκευτικό ή εθνικό.

Το Ιουλιανό ημερολόγιο. Από το όνομα του Ιούλιου Καίσαρα, ίσχυε από το 46 πριν τον Χριστό. Ο πάπας Γκρέγκορυ, ο 13ος, ίσως γιατί δεν είχε τι άλλο να κάνει αποφάσισε να φτιάξει άλλο ημερολόγιο, και το έκανε το 1582, κι αυτό είχε συνέπεια να ''εξαφανίσει'' δέκα μέρες του Οκτωβρίου (φώτο). Άλλοι πάπες με τις αποφάσεις τους έχουν εξαφανίσει πόλεις, λαούς, περιουσίες, βασιλιάδες.

Μικρό το κακό του Γρηγόρη, που έδωσε το όνομα του στο νέο ημερολόγιο. Το δυτικό, το χριστιανικό, αυτό που ακολουθούν όλοι, και η ορθόδοξη Ελλάδα, μετά τις καθολικές χώρες. Σα σήμερα 16 Φεβρουαρίου, το 1923, παίζει και σ' εμάς το γρηγοριανό, και εκείνη την ημέρα έγινε πρώτη Μαρτίου 1923.

Την απόφαση δεν την πήρε καμιά κυβέρνηση, κανένας βασιλιάς, ούτε το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν υπήρχαν στον ορίζοντα. Υπόθεση του παπαδαριού! Τα έβαλαν κάτω στην Ιερά Σύνοδο και είπαν είναι σωστό, χριστιανικό, ελληνικό να πάμε πάσο στο γρηγοριανό. Η προδοσία! Αυτή ήταν η αντίδραση των μοναχών του Αγίου Όρους. Και, τελικά, το 1935 επήλθε το σχίσμα, και οι παλαιοημερολογίτες ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο και δεν αναγνωρίζονται από την Εκκλησία ως κανονικοί χριστιανοί. Οι δε παλαιοημερολογίτες θεωρούν τσιράκια του Πάπα και προδότες του χριστιανισμού τους νεοημερολογίτες.

Ποια είναι η πλάκα; Να την πούμε κι αυτήν. Οι 90 τόσοι στους 100 θεωρούμενοι γρηγοριανοί χριστιανοί δεν έχουν ιδέα γιατί ακολουθούν το νέο ημερολόγιο και γιατί... ''αρνούνται'' το ιουλιανό.

Διαβάστε ακόμα:

''ΚΑΙΓΟΜΑΙ, ΣΕ ΘΕΛΩ... '' ΕΙΠΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΤΡΙΑ