Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ

 

Να παίζουμε με ανοικτά χαρτιά. Όχι με ζαβολιές. Καθαρά πράγματα, οι πονηράδες δεν περνάνε. Περί ποιου ζητήματος ο λόγος, μάστορα; Κομβόι με αμάξια ξεκίνησε στο Αίγιο και με επικεφαλής ένα αγροτικό όχημα οι παπάδες έκαναν αγιασμό στον κοσμάκη για να ξορκίσουν τον κορονοϊό. Πολύ σωστά. Ιερείς είναι και ελπίζουν με τη δύναμη της πίστεως, δηλαδή με μαγικά να ξεφορτωθούν το κακό.

Ο καθένας στο είδος του. Ο επιστήμων με τα όπλα της επιστήμης, ο πολιτικός με τα μέτρα προστασίας, ο ιερεύς με τα ειδωλολατρικά κόλπα. Θα τους παραδεχθώ, όμως, τους παπάδες στο άγιο Αίγιο αν καταφέρουν να αναστήσουν και τους νεκρούς από τον κορονοϊό. Είπαμε. Δεν είπαμε; Να κάνουμε παιχνίδι με φανερά χαρτιά, όχι τζόγος αλά εδώ παπάς, εκεί παπάς, και να μη υπάρχει χαρτί παπαδήσιο.

Στην Ανάσταση του Κυρίου στηρίζεται όλο το έργο του χριστιανισμού. Δεν παίζει το παραμύθι της Ανάστασης Νεκρών, δεν υπάρχει καμιά θρησκεία. Και επειδή ξέρουμε τι λέμε, η ανάσταση των πεθαμένων που πάντα είναι ταυτισμένη με τον Σωτήρα, από τα χρόνια τα παμπάλαια ήταν μια θεωρία επαναστατική. Μ' αυτό το πνεύμα καλλιεργήθηκε και το άλλο έργο, με τον Μωάμεθ. Για να μασήσουν οι λαϊκές μάζες και να πάρουν φωτιά τα στασιακά κινήματα μπαίνει στο παιχνίδι της σωτηρίας η Ανάστασης Νεκρών.

Θα σηκωθούν από τους τάφους όσοι ψόφησαν με το που θα έλθει ο μεσσίας των Εβραίων. Και όλοι μαζί, ζωντανοί και πεθαμένοι, κορονοϊσμένοι κι όχι, θα ορμήσουν να κατακτήσουν τον κόσμο. Να ιδρύσουν το βασίλειο του Ισραήλ. Η δουλειά θα ξεκινήσει την ημέρα που έρθει ο μεσσίας και τότε θα γίνει η Ανάσταση Νεκρών.

Μεσσίας, εβραϊκό όνομα. Σωτήρας είναι ο Γεσούα, για τους χριστιανούς Ιησούς. Το Χριστός είναι άλλο πράμα. Από το ελληνικό χρίζω, το χρίσμα. Στην αρχαιότητα χριζόταν, δηλαδή τον άλοιφαν με λάδι εκείνον που γινόταν βασιλιάς. Ο Χριστός, και τον είπαν έτσι διότι χρίστηκε ουράνιος βασιλεύς, είναι χρισμένος, έχει το χρίσμα του Υιού του Θεού.

Αφού, λοιπόν, οι ιερείς στο Αίγιο είναι χριστιανοί, άρα πιστεύουν στην ανάσταση νεκρών, το θαύμα τους να μην πιάσει μονάχα τους ζωντανούς, δηλαδή να μην κολλήσουν την αρρώστια, αλλά και όσους πέθαναν από τον κορονοϊό. Στη φώτο, ιερεύς πάνω στην καρότσα του ντάτσουν ραντίζει τον αέρα για να δολοφονήσει τον ιό με την πίστη στον Υιό.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ