ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Τον ακούω. Δεν τον απορρίπτω. Δεν συμφωνώ μαζί του. Αυτή είναι σοφία. Να μην ακολουθείς ακόμα κι αυτόν που τα λέει ωραία. Ακόμα κι αυτόν που λέει τα σωστά.

Η κουβέντα για το θέμα των ημερών. Της δεκαετίας, κατά πάσα πρόβλεψη. Δεν αποκλείουμε τα χειρώτερα. Κάτι άλλο πιο ζοφερό και πιο επικίνδυνο από το κορονοϊό.

Σοβαρός και μετριόφρων ο συνομιλητής μου. Και είπαμε. Τον ακούω. Αυτό που οφείλει να κάνει ο καθένας. Να ακούσει, να παρατηρεί, να κρίνει και να μη συμφωνεί. Λάθος. Να δηλώνει ότι συμφωνεί, αν πράγματι συμφωνεί, όχι για να επαινέσει τον συνομιλητή του, αλλά για να προκαλέσει τη συζήτηση να οδηγηθεί σε πιο βαθειά νερά.

''Δεν είναι στημένη δουλειά ο κορονοϊός... '' ισχυρίζεται ο σοβαρός και μετριόφρων ο συνομιλητής μου. ''Στέκομαι στο γεγονός ότι έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός να βρουν το αντίδοτο, γιατροί Κινέζοι ρωτάνε Αμερικάνους και Ευρωπαίοι ο ένας τον άλλον... Άτιμο πράμα αυτός ο ιός, μου μοιάζει με όαση μέσα στην έρημο περικυκλωμένη από άγρια ζώα. Η όαση είναι η ελπίδα ότι τελικά θα δαμαστεί το θηρίο...''.

Τον αφήνω να ολοκληρώσει: ''Το πιο εύκολο, το πιο βολικό είναι να το δει κανείς... πονηρά και να μιλήσει ότι γι' αυτή κι εκείνη τη σκοπιμότητα φτιάχτηκε το συγκεκριμένο δηλητήριο. Το μόνο που σχολιάζω είναι ότι οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ δεν πήραν μέτρα και παρέσυραν κάποιες χώρες της Ευρώπης, ευτυχώς όχι και την Ελλάδα, διότι δεν ήθελαν να ανακόψουν την οικονομική τους δραστηριότητα, μη... σαμποτάρουν την αγορά. Ανοικτά τα εργοστάσια, τα σινεμά, οι εκκλησίες, τα γραφεία και αδιαφορία αν θα πεθάνουν σε πρώτη φάση οι συνταξιούχοι''.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ