Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ... ΜΠΟΥΡΔΑ;

 

Γιατί κάποιος γιατρός ή δικηγόρος, δημοσιογράφος ή ασφαλιστής γίνεται μασόνος; Και τι ακριβώς είναι η μυστική οργάνωση με τις καραγκιοζίστικες τελετουργίες στις στοές των τεκτόνων; Μάλλον είναι γελοίο να βλέπεις υποτίθεται σοβαρούς ανθρώπους με ποδίτσα (φώτο) κι ένα ξίφος στο χέρι να φωνάζουν όλοι μαζί ''ουζέ'', ''ουζέ'', ''ουζέ''. Πάντως δεν κάνουν κέφι το... ούζο, και για να παραπλανήσουν και να κρατήσουν τα μυστικά τους, παραφράζουν προτάσεις και ατάκες τις οποίες αναφωνούν συνθηματικά.

Κατ’ αρχήν ό,τι κι αν ήταν ο ελευθεροτεκτονισμός στα χρόνια που στήθηκε, μικρή ή και καμιά σχέση έχει σήμερα με το πώς τον διαχειρίζονται αυτοί που εκμεταλλεύονται τη μυθολογία του. Το 1717 στην Αγγλία, σα σήμερα 24 Ιουνίου, ιδρύθηκε η πρώτη Μεγάλη Στοά. Από την Αγγλία ήρθε στην Ελλάδα μέσω της Κέρκυρας, εποχή που τα επτάνησα ήταν υπό την βρετανική επιρροή. Πράγματι, τότε, μόνο ''αδελφός'', δηλαδή μασώνος Κερκυραίος γινόταν σχολάρχης, δήμαρχος, σε κάθε άλλο αξίωμα.

Ο μη μασώνος είναι πνευματικά κατώτερος, σχεδόν βέβηλος. Ανοησίες. Τους περισσότερο αμόρφωτους θα τους βρεις στις χιλιάδες Έλληνες τέκτονες, που θαρρούν πως… ξεχωρίζουν διότι υπογράφουν με κωδικές… τελείες. Τους λένε ότι είναι απόγονοι του… Πυθαγόρα, του μύστη, γι' αυτό το ρίχνουν στα δικά τους Μυστήρια, λες και είναι η συνέχεια των Ελευσίνιων Μυστηρίων.

Μπαίνει, λοιπόν, στο τάγμα ο έτσι δάσκαλος ή εφοριακός με την ελπίδα να πάρει βαθμό στην ιεραρχία της μασονίας και προαγωγή στην εργασία του. Κι αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας ότι θα έχει τη στήριξη από το αόρατο δίχτυ της Στοάς, στην οποία υποτίθεται μέλη είναι υπουργοί, μητροπολίτες, επιχειρηματίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ... , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;