ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζω τα σχέδια στο πως θα γίνει αυτό το παλιό εγκαταλειμμένο κτίριο, αυτός ο τεράστιος πύργος που βλέπουμε με το που μπαίνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Η εταιρία PILA έκανε τις μελέτες,  έφτιαξε τις μακέτες και είναι έτοιμη να αναλάβει δράση.

Το στούντιο αρχιτεκτονικής PILA θα συνεργαστεί με την Betaplan για την ανακαίνιση του κτιρίου για να γίνουν γραφεία εταιριών έτσι ώστε να μπορεί τελικά να αξιοποιηθεί. Έχουν σχεδιάσει νέες προσόψεις για το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, το οποίο δεν έχει νοικιαστεί ποτέ τα 45 χρόνια από τότε που ολοκληρώθηκε.

"Το κτίριο βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό μέρος της ευρύτερης πόλης της Αθήνας - της ακτογραμμής του", δήλωσε ο διευθυντής της PILA, Ηλίας Παπαγεωργίου.

Το κέλυφος του πύργου γραφείων ύψους 84 μέτρων, το οποίο σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες I Βικέλας, G Molfesis και A Loizou, ολοκληρώθηκε το 1975, αλλά μόνο οι τρεις όροφοι νοικιάστηκαν. Για ένα περίεργο λόγο που ποτέ δεν μάθαμε, τα τελευταία 45 χρόνια, οι υπόλοιποι 21 όροφοι παρέμειναν άδειοι.

“Ο Πύργος του Πειραιά είναι ιδιαίτερα ορατός στην πόλη, οπότε θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πρόσοψη που να εμπλέκεται με τις πολλαπλές κλίμακες εμπειρίας με την οποία κάποιος αντιλαμβάνεται τον πύργο”

"Ανάλογα με το πού στέκεται, το κτίριο μπορεί να φαίνεται πιο ενοποιημένο, διαφανές ή συμπαγές."

Η αναζωογόνηση του Πύργου του Πειραιά αναμένεται να ολοκληρωθεί…

H συνέχεια εδώ...nikosonline.gr