ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΠΙΚΑΣΟ...

 

Πέρσι το καλοκαίρι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έκανε τεράστια επιτυχία και ρεκόρ εισιτηρίων- για τα δεδομένα του- με την έκθεση «Picasso και Αρχαία Ελλάδα». Μια έκθεση που ήταν βασισμένη κυρίως στα κεραμικά του μεγάλου ζωγράφου.

Φέτος το καλοκαίρι το Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών παρουσιάζει την έκθεση «Ο Πικάσο, η παραλία και οι κολυμβητές». Περισσότερα από 150 σχέδια, γλυπτά και πίνακες του Ισπανού καλλιτέχνη φωτίζουν την αγάπη του για την θάλασσα και κυρίως τις παραλίες.

Η διευθύντρια του μουσείου «Des Beaux-Arts» της Λυών, κ. Sylvie Ramond, λέει: «Στην πραγματικότητα, κάθε ενότητα διηγείται μια ιστορία από την ζωή και το έργο του Πικάσο. Συνήθως πρόκειται για μια ιστορία αγάπης και για μια γυναίκα που αγαπήθηκε πολύ. Χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα αρχεία του «Μουσείου Picasso» . Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Επίσης, παρουσιάσουμε πολλές φωτογραφίες από τα οικογενειακά του άλμπουμ. Είναι πολύ συγκινητικό γιατί γνωρίζουμε καλύτερα τον άνθρωπο Πικάσο. Τον βλέπουμε στην παραλία σε χαλαρές στιγμές, να διασκεδάζει με τις γυναίκες του, τα παιδιά και τους φίλους του»

Ένα τμήμα της έκθεσης φιλοξενεί έργα σημαντικών καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από το έργο και την ζωή του Πάμπλο Πικάσο. Αρκετοί ζωγράφοι…

Η συνέχεια εδώ ...nikosonline.gr