ΜΙΑ MANDRA ΜΕ ΠΕΤΡΙΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο σπίτι με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, που σαν “στολίδι” του έχει ένα βράχο και μια ελιά. Πέτρινοι και ασβεστωμένοι τοίχοι περιβάλλουν μια παραθεριστική κατοικία στην Μύκονο, σχεδιασμένη από το K Studio

Οι εξωτερικοί χώροι του Villa Mandra σκιάζονται από ένα πλέγμα από ξύλο καστανιάς που σχηματίζει πέργκολα.

''Για να δημιουργήσουμε ένα σπίτι που θα επέτρεπε στους επισκέπτες να απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω όλη την ημέρα, χρειαζόμαστε να φιλτράρουμε τη συντριπτική ένταση του κλίματος παρέχοντας σκιά και προστασία από τα στοιχεία", δήλωσε ο K Studio.

Από την μπροστινή είσοδο, που χαρακτηρίζεται από ένα κενό στον πέτρινο τοίχο, η ξυλεία σκίασης προεξέχει πάνω από ένα αίθριο και στηρίζεται στην εξωτερική γωνία από ένα στιβαρό βράχο. Ένα τετράγωνο κόψιμο στο πλέγμα επιτρέπει στο δέντρο κάτω να αναπτυχθεί χωρίς εμπόδια από την αρχιτεκτονική.

Το σπίτι είναι προσανατολισμένο ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο τη θέα του ήλιου πάνω από το γειτονικό νησί της Δήλου. Το K Studio επέλεξε τη φυσική πέτρα και το ξύλο ως βασικό μέρος της αισθητικής παλέτας του Villa Mandra.

Οι πέτρινοι τοίχοι κατασκευάστηκαν με το χέρι και ταιριάζουν απόλυτα με το γύρω τοπίο.  Κάποιοι άλλοι καλύπτονται με παραδοσιακό ελληνικό ασβέστη, με στρογγυλεμένες γωνίες.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο K Studio χρησιμοποίησε την απλή, λιτή Ελληνική νησιώτικη αρχιτεκτονική και δημιούργησε τη βίλα Mandra, έξι υπνοδωματίων. Πελάτες τους ένα…

Η συνέχεια εδώ…nikosonline.gr