ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ

 

Τι άλλο χρειάζεται να κάνει ο Ερντογάν για να σταματήσουν, επιτέλους, τα τούρκικα σήριαλ από τα ελληνικά κανάλια; Δέκα χρόνια, τουλάχιστον, τρώμε στη μάπα και ενοχλούν τα αυτιά μας τα λαϊκά μελοδράματα τουρκικής παραγωγής. Οι τρίχες μου γίνονται κάγκελο από την αηδία που αισθάνομαι, όταν τυχαίως θα βρεθώ σε χώρο με ανοικτή τηλεόραση. Η οργή δεν είναι τόσο για την τούρκικη γλώσσα χώρας προαιώνιας εχθρικής, όσο για τους Έλληνες που φανατικά παρακολουθούν τον νταλγκά της Κιοσέμ και τον παθιασμένο έρωτα του Φετουλάχ.

Αντένα και άλφα σταμάτησαν να παίζουν τα τούρκικα, πριν τη χθεσινή κρίση στο Αιγαίο, που παρ' ολίγο να προκύψει το ''θερμό επεισόδιο''. Κι αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε διότι αναμενόταν ότι το περήφανο τηλεοπτικό κοινό θα σαμποτάριζε τις τούρκικες σειρές. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα, θα συνέχιζαν να επιδοτούν υψηλή τηλεθέαση ακόμα κι αν η Ελλάδα έμπλεκε σε πόλεμο με την Τουρκία. Τέλος πάντων, μέχρι προχθές υπήρχε... προβληματισμός σε ιδιωτικό κανάλι τι να κάνει με το αγορασμένο τούρκικο σήριαλ.

Ντροπή να αποφάσιζε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο την απαγόρευση των τούρκικων σήριαλ. Με δική τους πρωτοβουλία όφειλαν - και είχαν αργήσει- να βγάλουν την κόκκινη κάρτα. Αδιάφορο, αν τα τούρκικα σήριαλ είναι καλά, πολύ καλύτερα από τα δικά μας ή τα βραζιλιάνικα. Η Τουρκία είναι εχθρός.