O Καποδιστριας σε τηλεοπτικη σειρα

 

Την στιγμή που τα κανάλια προσφέρουν απλόχερα στους τηλεθεατές τα σκουπίδια τους, υπάρχει και η άλλη τηλεόραση, που παράγει έργο αξιώσεων. Μία μέρα μετά την επέτειο της δολοφονίας του, η Cosmote TV παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του” που κάνει πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου στο Cosmote History HD, συνδυάζοντας το σενάριο με τις ιστορικές μαρτυρίες.

Είναι ο πιο γνωστός άγνωστος της ελληνικής ιστορίας. Ο πρώτος μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας. Ο πρώτος κυβερνήτης. Έτσι λοιπόν η Cosmote TV αποφάσισε να κάνει αυτό το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ (docudrama), όπου ξεκινάει 28 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται για 6 Σάββατα στις 9 π.μ.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πιο τίμιος πολιτικός που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1831. Ήταν ο πρώτος κυβερνήτης του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας, αν κρίνω από το trailer (το έχω πιο κάτω) και από τις φωτογραφίες έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Στο πλευρό του είχε τον Ανδρέα Κούκο, Νομικό-Διδάκτωρα της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθώς και την Μαρία Ευθυμίου και τον Θάνο Βερέμη, ως ιστορικούς συμβούλους.

Ο πατέρας του Καποδίστρια ήταν πολιτικός, όμως η μάνα του…

Η συνέχεια και το video εδώ:...nikosonline.gr