ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Ο ΙΟΣ

 
Με την αστεία αυτή ιστορία του κορονοϊού, μετά τους λοιμωξιολόγους μπήκαν στο παιχνίδι και οι... ψυχολόγοι. Επιστήμονες βραβευμένοι και με πλάκα τα παράσημα καταγράφουν τις αντιδράσεις του κόσμου στην πανδημία και την καραντίνα και με τη σοφία τους προβλέπουν με το νι και το σίγμα πόσο και πως θα επηρεαστεί η ζωή μας.
 
Μαλακίες. Αυτό είναι το αξιόπιστο σχόλιο με την υπογραφή μου. Μαλακίες. Χαρακτηρίζω ''αστεία'' αυτό το επεισόδιο που μπήκε στα μουλωχτα και στη συνέχεια ορμητικά στη ζωή μας, διότι ποιος είναι ο κορονοϊός και ποιος ο άνθρωπος; Για να κάνουμε ταμείο, λοιπόν, το μικρόβιο, το λέει και η λέξη, είναι ένα τίποτα μπροστά στον άνθρωπο. Στη δύναμη του ανθρώπου. Της πλάκας είναι ο ιός απέναντι στον  πνευματικό οπλισμό, τον επιστημονικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του ανθρώπου. 
 
Κίνδυνος ο κορονοϊός. Μάλιστα. Και πως αντιμετωπίζεται; Με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Και πως συμπεριφέρεται ο άνθρωπος απέναντι στον πονηρό ιό; Σαν όρθιος μαλάκας. Κόσμος και κοσμάκης, χωρίς δικαιολογία, κάνει αυτά που πρέπει να αποφεύγει. Και κάθε μέρα τον πιάνει κορόιδο ο κορονοϊός.
 
Πονηρός ο κορονοϊός, διότι δεν θέλει να σκοτώσει κόσμο. Στόχος του να συμβιώσει με τον άνθρωπο. Αν το μικρόβιο πεθάνει κάποιον, θα πεθάνει κι αυτό. Γιατί, όμως, ο άνθρωπος, το πιο ισχυρό πλάσμα της φύσης, μάλιστα το δίποδο της πυρηνικής εποχής, όχι των σπηλαίων, δεν πειθαρχεί στις συστάσεις των ιατρών και των κρατικών λειτουργών; Να δοθεί η απάντηση. Ναι μεν ο ιός είναι πονηρός, αλλά έχει να κάνει με μαλάκα αντίπαλο.
Διαβαστε ακομα:

ΕΠΟΧΗ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ)...