ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ!

 
Στους χίλιους περίπου καλόγερους που κατοικούν στα μοναστήρια του Αγίου Όρους έχουν μολυνθεί 12 με 13 από κορονοϊό. Ας μου επιτρέψουν να αμφισβητώ το νούμερο. Και μη βιαστεί κανείς να πει ότι υπονοώ περισσότερα τα κρούσματα. Η γνώμη είναι ότι κανένας ρασοφόρος δεν κόλλησε το μικρόβιο. 
Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν εκείνοι που αρνούνται να φορέσουν μάσκα σε εκκλησίες και μονές. Όχι και να ακυρώσουν την πίστη τους. Τη δύναμη της πίστης τους, που φθάνει και περισσεύει για να κρατάει μακριά τους τον κορονοϊό.
Και μιλάνε για το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους. Ότι είναι ανεξάρτητη πολιτεία, ότι το κράτος νομικά δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει και να απαιτεί περιοριστικά μέτρα για μη διαδοθεί περισσότερο ο κορονοϊός. Αυτοδιοίκητο υπάρχει, όμως όχι και άβατο. Κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει από το Όρος.
Ένα άβατο- και συμφωνώ σ' αυτό- έχει την αξία του στο Άγιον Όρος. Το άβατο για τον κορονοϊό. Οι θείες δυνάμεις δεν του επιτρέπουν να τρυπώσει, να περάσει τα σύνορα της αθωνικής πολιτείας. Πρώτα θα χρειαστεί να ελεγχθεί στο face control που θα του κάνουν οι αόρατοι άγγελοι στις πύλες κάθε μονής.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΘΑΝΟΣ, ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΡΗ...