ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΣ

 
Το 'ξερε πως θα πεθάνει. Είχε χαρτογραφήσει την ακολουθία του DNA του και αρνήθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Θαρρούσε πως θα πολεμήσει τον καρκίνο με βότανα, με χυμούς φρούτων, με βελονισμό. Με θεραπείες εξωτικές, ξένες στην ιατρική. Όταν έλειψε κάθε ελπίδα αποφάσισε πριν πεθάνει να συναντηθεί με κάποιους ανθρώπους που πάντα τον ενδιάφεραν. 
 
Πέθανε στα 56 του χρόνια. To 2011, σα σήμερα 5 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ο θάνατος του. Ένας θεός της τεχνολογίας της εποχής μας. Ο μέγας ευαγγελιστής του ψηφιακού αιώνα. Θα μνημονεύεται πάντα ο Steven Paul Jobs, ο συνιδρυτής του κολοσσού Apple. 
 
Μόνος του στο σπίτι ο Στηβ Τζομπς άκουγε μουσική. Μπητλς βέβαια, αλλά και ψαλμωδίες και εκκλησιαστικούς ύμνους από καλόγερους. Υποπτεύομαι πως η μουσική που επέλεγε τον βοηθούσε να πλησιάζει άγνωστους πνευματικούς ''τόπους'' και να επικοινωνεί με τον εσώτερο εαυτό του. Να ανακαλύπτει μέσα του δυνάμεις που κινητοποιούσαν δημιουργικά. Από οργανοπαίκτη, τον συνομήλικο του Κινέζο Γιο Γιο Μα, διάσημο τσελίστα, ο Τζομπς είχε ζητήσει να παίξει στην κηδεία του.
Το 1985, σε ηλικία 30 χρονών, καψουρεύτηκε μια σύμβουλο πληροφορικής. Συζούσαν, χωρίσανε, τα ξαναβρήκαν. Έρωτας αγιάτρευτος. Τελικά, μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης την ζήτησε σε γάμο κι αυτή του είπε ''Οχι'', μάλλον για να μην τρελαθεί το κορίτσι. Μετά από χρόνια ο Στηβ δήλωσε πως αν την παντρευόταν θα... τρελαινόταν. Παντρεύτηκε άλλην κι έκανε τέσσερα παιδιά.
Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΤΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ