...ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

 
Με επιτυχία πέρασε στηνΙστορία η έκθεση με θέμα «ΟΤΑΝ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ», που διοργάνωσε το «ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ» την περασμένη Τετάρτη στο Αρχελάου Θέατρο, στους Θρακομακεδόνες. Οι  επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ποδοσφαιρικές εμπνεύσεις των ζωγράφων Γιάννη Αντωνόπουλου, Βασίλη Διονυσόπουλου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Σταυριανού Κατσιρέα, Μιλτου Κοτσώνη, Σπύρου Κουρσάρη, Νίκου Οικονομίδη, Τάκη Οικονομόπουλου, Μίνας Παπαθεοδώρου, Μαίρης Παπαϊωάννου, και να εκφράσουν, στη συζήτηση που ακολούθησε, την απορία τους γιατί αδιαφορούν οι κρατικές και οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας, προκειμένου ο κόσμος των γηπέδων να γνωρίσει το αγαπημένο τους παιχνίδι μέσα από τα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων.  
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Χριστίνα Μουστάκη και παρέστησαν ο ζωγράφος και βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Τάκης Οικονομόπουλος, ο επιθετικός του Ατρόμητου, του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου Νίκος Τσιαντάκης, ο τερματοφύλακας του Εθνικού και της ΑΕΚ Χρήστος Αρβανίτης, ο πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος, κ.α. άνθρωποι της παιδείας και του πολιτισμού.
 
Ο πρόεδρος του «Επίσκυρον» Νίκος Μάλλιαρης τόνισε ότι το  ποδόσφαιρο είναι από μόνο του ένα ατελείωτο έργο τέχνης, το οποίο με τη φαντασία και το πινέλο του καλλιτέχνη, μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο στον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Ο ιδιοκτήτης του Αρχελάου Θεάτρου και πρώην ποδοσφαιριστής Νίκος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στις συνεργασίες που θα ακολουθήσουν για την πρόοδο και την πολιτιστική εκλαϊκευση του ποδοσφαίρο.  
 
 Ο ζωγραφος και οπαδος της Α.Ε.Κ Νικος Οικονομιδης αναφερθηκε στην εμπνευση που αντλει απο τα χρωματα της ομαδας του και τους ποδοσφαιριστες της. Ο Τακης Οικονομοπουλος θυμήθηκε πως απο μικρος ζωγραφιζε και έπαιζε μπαλα. Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο θέμα «Οταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς».