ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΘΗΡ

 
Του Αβραάμ σήμερα. Γιορτάζουν όσοι Έλληνες βαπτίστηκαν με το όνομα Αβραάμ και Αβραμία. Μόνον; Και του Νώε σήμερα. Άλλος Εβραίος αυτός. Και του Ααρών σήμερα.

Τι σχέση έχει η Ελλάδα με το Ισραήλ; Όσα σχέση έχει με την Αλβανία και την Καυκασία. Η θρησκεία, όμως, των Ελλήνων έχει σχέση με την χριστιανισμό, ο οποίος όπως και ο μωαμεθανισμός προήλθαν από τον εβραϊσμό..

Φοβερό! Ποιο; Οι ξένοι να έχουν δανειστεί ένα κάρο ελληνικές λέξεις κι αυτές να τις… δανείζονται μετά από τους ξένους οι Έλληνες χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι δικές τους. Το μετρό π.χ. είναι η συντομογραφία του μητροπολιτικού, του μετροπόλιταν, όπως ονόμασαν οι ξένοι τον υπόγειο σιδηρόδρομο. Η ντίσκο είναι η συντομογραφία της ντισκοτέκ, έτσι έλεγαν πρώτα τη δισκοθήκη οι ξένοι. Ντισκοθήκη, το κέντρο διασκέδασης με μουσική και χάριν συντομίας η λέξη έγινε ντίσκο.

Μόνον λέξεις; Και μουσική παίρνεις από τους ξένους.Και σινεμά και γκάτζετς, και θα μιμηθείς τους ξένους στο ντύσιμο, στο φαγητό, στη διασκέδαση, στη συμπεριφορά, γενικώς.

Ε, αφού επιβλήθηκε ο χριστιανισμός που γεννήθηκε στο Ισραήλ, επόμενο ήταν κάποια χριστιανικά ονόματα να γίνουν… ελληνικά. Ονόματα που δεν υπήρχαν στο ελληνικό ονοματολόγιο. Όπως Αδάμ, Ααρών, Δαυίβ, Μελχισεδίχ, Σάρα, Δεβώρα, Εσθήρ, Ρεβέκα, Ραχήλ, που επίσης σήμερα 13 Δεκεμβρίου έχουν την ημέρα τους. Χρόνια τους πολλά.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΙΣ ΧΟΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ