Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ, ΤΟΝ ΛΙΓΝΑΔΗ

 

Την πλάκα μου έχω πάθει μ’ αυτή την ιστορία του κύριου Λιγνάδη. Με τα τερατώδη που του χρεώνουν, και τα οποία- με την ευκαιρία να σημειώσω- δεν είναι τερατώδη. Είναι, δηλαδή, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν σε ανθρώπους άρρωστους και ανώμαλους. Βεβαίως, δεν καταδικάζω τον καλλιτέχνη, διότι δεν είμαι δικαστήριο. Θέλω να πω ότι συμφωνώ με τον δικηγόρο του κύριου Λιγνάδη, με τον κύριο Αλέξη Κούγια τον παικταρά στον τομέα του, που μιλάει για τεκμήριο αθωότητος.

Κι αυτό είναι το θέμα μου. Το ερώτημα μου. Όλες οι ουσιαστικές κουβέντες ξεκινάνε από ερώτημα. Θαρρεί ακόμα ο Κούγιας ότι ο πελάτης του είναι αθώος;  Επειδή σκάνε κι άλλα πράγματα σε βάρος του Λιγνάδη, και τα ΜΜΕ καθημερινά παρουσιάζουν την περίπτωση του, λες και είναι συνεννοημένα για την ενοχή του.

Ο  δικηγόρος ανέλαβε τούτη την υπόθεση κελεπούρι διότι μαγνητίζει τη δημοσιότητα αφού πείστηκε πως ο Λιγνάδης είναι περιστερά λευκή, έστω με γκρίζες πιτσιλιές, αλλά αδίκως κατηγορείται. Από την άλλη, συμβαίνει συνήγορος να εγκαταλείψει κατηγορούμενο αν δεν συνεργάζεται μαζί του, αν τον παραμυθιάζει.

Και ο δικηγόρος είναι λειτουργός της δικαιοσύνης. Από τα αρχαία χρόνια είναι απαραίτητος στη διαδικασία απονομής του δικαίου. Το ερώτημα, λοιπόν, επειδή- μεταξύ μας- έχω πάθει την πλάκα μου: Επιμένει ο Κούγιας ότι ισχύουν όσα επικαλείται ο Λιγνάδης;  Ότι είναι κατασκευασμένες οι κατηγορίες, διότι υπάρχουν στη μέση οι μπίζνες στο Ελληνικό, η Μενδώνη κλπ κλπ.

Όπως και να ‘χει το έργο έχει και μια δόση θρίλερ. Πως θα ξετυλιχθούν στη δίκη τα επεισόδια του γκράντε σήριαλ του 2021. Δεν παραγνωρίζουμε ποτέ ότι ο Κούγιας είναι κλάση και περιμένουμε πως θα αντιμετωπίσει όσους στράφηκαν στο θύμα της ιστορίας, τον Λιγνάδη.

Διαβαστε ακομα:

ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΓΩ ΤΗ ΛΕΩ ΜΟΝΑΞΙΑ