A GIANT OF MUSIK WORKING WITH THE FAB FOUR

 
Ένας αγαπημένος μου πέθανε στα 90 του χρόνια. Ο Λονδρέζος σερ Τζωρτζ Μάρτιν, για πολλούς ο πέμπτος των Beatles. Πέρα για πέρα πολιτισμένο άτομο, πολίτης της σπάνιας πατρίδας της παγκόσμιας μουσικής. Τον ακούς να μιλάει και χαίρεσαι τη λεπτότητα του ύφους του και το περιεχόμενο της σκέψης του. Έρχεσαι σε επαφή με εκείνον τον άνθρωπο που κουβαλάει την εξέλιξη όλη του δίποδου ανά τους αιώνες. Ήρεμη φωνή, φιλοσοφημένες προσεγγίσεις, κάτοχος του αντικειμένου του, της μουσικής.
Αρχικά δούλεψε την παραγωγή τραγουδιών, για το σινεμά και την τηλεόραση, Συνεργάστηκε ανάμεσα σ' άλλους και με τον Πήτερ Σέλερς. Κάποια στιγμή έγινε ο μουσικός παραγωγός των Beatles. Από το σύνολο των singles στα οποία υπέγραψε την παραγωγή ο Τζωρτζ Μάρτιν, 30 έγιναν Νο 1 στην Αγγλία και 23 στις ΗΠΑ.
Πουτάνα ζωή. Τα παλιόπαιδα οι Μπητλς είχαν πικράνει τον Sir George Henry Martin, ιδιαίτερα ο μακαρίτης, ο αρχηγός του συγκροτήματος Τζων Λένον. Έτσι είναι η ζωή. Έτσι ήταν πάντα, έτσι θα είναι πάντα. Η ζωή μπαίνει στη μέση και φαρμακώνει αδέλφια, φίλους, κολλήτούς, συνεργάτες και τινάζει στον αέρα ό,τι τους έδεσε, μάλιστα για χρόνια πολλά.
Ο λάτρης και γνώστης της μουσικής, κλασικής και παραδοσιακής, παγκόσμιας και βρετανικής, Τζωρζ Μάρτιν γεννήθηκε Ιανουάριο του 1926 και έκλεισε τα μάτια του το 2016, σα σήμερα 8 Μαρτίου. Η Ιστορία είναι αδύνατον να καταγράψει το δικό του μερίδιο στο φαινόμενο των Beatles. Αδιάφορο! Στο φινάλε ο ιερεύς, ο διάκονος της μουσικής Τζωρζ Μάρτιν, όπως όλοι οι εραστές στο αντικείμενο τους, λειτουργούν από έρωτα κι αυτό τους ολοκληρώνει. Δεν ''υπηρετούν'' κανένα, πρόσωπο ή ιδεοληψία.

 

Με τη γνωστοποίηση ότι πέθανε ο Τζωρτζ Μάρτιν, ο Ρίγκο Σταρ, ένα από τα τέσσερα σκαθάρια έγραψε στο διαδίχτυο: God bless George Martin peace and love to Judy and his family. Love Ringo and Barbara. George will be missed – Ringo Starr.

Thank you for all your love and kindness George peace and love – Ringo Starr.

 

 

Υπάρχουν αρκετές βιντεοσκοπημένες κασέτες με συνομιλίες του Μάρτιν και με τον Ρίγκο και με τον Πωλ, 35 χρόνια μετά τη διάλυση του γκρούπ.

Ο γιος του Τζων Λένον και της Γιόκο Όνο, ο Sean Ono Lennon έγραψε: George Martin. I'm so gutted I don't have many words. Thinking of Judy and Giles and...

 

Ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Νταίηβιντ Κάμερον: Sir George Martin was a giant of music – working with the Fab Four to create the world's most enduring pop music – David Cameron. (fab, συντομογραφία της λέξεως fabulous – μυθικός, μυθώδης. Οι Fab Four είναι βέβαια οι τέσσερις Μπητλς).

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ