ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΙΣΜΟ ΜΑΣ...

 
''Απάνθρωπο να κοιμάται άντρας με μια γυναίκα, την σύζυγο του. Η ιδέα του μονογαμικού άνδρα με απωθεί. Φανερώνει έλλειψη φαντασίας και φαρισαϊκή ευλάβεια''. Είναι η απάντηση του να σχολιάσει το πρωθυπουργικό ζεύγος Άνδρέα Παπανδρέου και Μαργαρίτας.
Δέχτηκε την απειλή από γνωστή μούρη στον κόσμο των τραβεστί ''Να του πείτε πως εγώ είμαι παλιά πουτάνα... ''. Κι αυτός απάντησε με τούτη την ατάκα: '' Εγώ είμαι εν ενεργεία... ''.
Ο συγγραφέας Κώστας Ταχτσής γεννήθηκε Οκτώβριο του 1927 στη Θεσσαλονίκη και δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό το 1988, σα σήμερα 25 Αυγούστου. Έκανε πεζοδρόμιο, ντυνόταν γυναικεία και ψώνιζε πελάτες. Παραμένει άγνωστος ο δολοφόνος. Έγραψε Το Τρίτο Στεφάνι, το οποίο θεωρείται αριστούργημα. Δικά του λόγια:
- Ταξικό, όχι σεξουαλικό το έγκλημα του νεαρού φτωχού ετεροφυλόφιλου που υποχρεώθηκε να ζευγαρώσει με πλούσιο ομοφυλόφιλο, κι αυτός συμπεριφέρεται περιφρονητικά στον νέο. Αν όχι ταξικό, το έγκλημα οφείλεται περισσότερο στο ρωμέικο φιλότιμο. Το ίδιο και ανάποδα. Νέοι του υποκόσμου εκδικούνται τις αδικίες που νομίζουν ότι τους έκανε η κοινωνία στο πρόσωπο  ενός πολύ ανθρώπινου αλλ'  ευάλωτου πλούσιου ομοφυλόφιλου.
- Έχω περάσει απ' όλες τις φάσεις της ομοφυλοφιλίας. Δεν ταυτίζομαι με μια πουτάνα της Συγγρού εγώ ο ρωμαντικός, ο ανιδιοτελής ομοφυλόφιλος έφηβος.
- Η χειρώτερη κόλαση των ομοφυλοφίλων είναι οι άλλοι ομοφυλόφολοι. Όπως η χειρώτερη κόλαση των φυλακισμένων είναι οι συγκατηγορούμενοι, οχι οι φύλακες.
- Η ομοφυλοφιλία πάντα θα είναι περιθωριακή, γιατί η ομοφυλοφιλική τάση είναι περιθώριο. Υπάρχει περίσσευμα σεξουαλικότητας στους νέους, που εκτονώνεται με αυνανισμό, ομοφυλοφιλία, τέχνη, όνειρο. Κακά τα ψέματα, μ' αυτά δεν κάνεις παιδιά!.
- (Για κάποιον ) Είναι αγόρι κυπαρισοβεργόλιγνο, ξέρει να φιλάει, το άγγιγμα του ηλεκτριζει... 
- Οι γυναίκες δεν δίνουν σημασία στη φυσική καλλονή του αρσενικού.
- Εμείς είμαστε μεσογειακός λαός με ειδωλολατρικό παρελθόν. Ακόμα και η ορθοδοξία μας διαφέρει από τον καθολικισμό. Είμαστε εξωστρεφείς, πανηδονιστές και λόγω ιστορικών λόγων απολίτιστοι, ανορθόγραφοι, μς ανασφάλειες. Δεν μάθαμε. Το κρεβάτι είναι πιο ανέξοδο και ακίνδυνος τρόπος για να επιβεβαιώσει τον ανδρισμό του ή να ξεχάσει τα φαρμάκια του.
- Το ελληνικό δαιμόνιο είναι ο κακός μας δαίμονας. Πρώτοι στην κομπίνα, στην απάτη, στις καταχρήσεις, στην κουτοπονηριά, Στα δικά μου χρόνια έχω δει να εμφανίζονται τέσσερις γενεές νεόπλουτων και των περισσότερων το χόμπυ είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό χρειάζεται και φροϋδική ανάλυση.
- Ο Τσαρούχης μου είπε ότι είμαι γλωσσομαθής, ότι μιλάω και τη γλώσσα των αλητών.
- Είμαι ομοφυλόφιλος αλλά ποτέ μου δεν έμαθα καλιαρντά, ποτέ δεν αισθάνθηκα ομοφυλόφιλος. Ποτέ δεν είχα αδερφίστικη νοοτροπία, ποτέ!... Έχω εντελώς αντρίκια νοοτροπία... Έχω μια κάπως ηρωϊκή, προμηθεϊκή αντίληψη ζωής.
- Είμαστε βρωμολαός, ξυνισμένος. Έχουμε χάσει τον  πρωτογονισμό μας. Τα μωρά στην Ελλάδα κλαίνε πιο γοερά από τα μωρά στις δυτικές χώρες.
ΠΗΓΗ: Το βιβλίο ''Απο τη χαμηλη σκοπιά''.