Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΝΕΟΥ ΝΤΟΥ

 

Με σαουδαραβικά φράγκα κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξει το πακέτο μετοχών της Νιούκαστλ. Ένα ακόμα, λοιπόν, αγγλικό παραδοσιακό κλαμπ θα περάσει σε ξένα κεφάλαια, όχι βρετανικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν με κατηγορήσει κανείς για προφήτη επειδή προβλέπω ότι στο μέλλον, πότε ακριβώς δεν γνωρίζω, θα επαναληφθεί η... αποικιοκρατία. Ένα από τα πιο φρικτά ιστορικά επεισόδια που βαρύνουν τη λευκή φυλή.

Σήμερα, μετά τη δεύτερη και την τρίτη μεταπολεμική δεκαετία έχει αρχίσει και κλιμακώνεται το τούμπα έργο. Η παρουσία μη λευκών, μη χριστιανών στη δύση.

Η απάνθρωπη, από κάθε άποψη, αποικιοκρατία των Ευρωπαίων δεν έχει καμιά σχέση με την ειρηνική εισβολή Αφρικανών και Ασιατών στη δύση. Και η Νο 2 αποικιοκρατική επέλαση εκτός Ευρώπης δεν θα μοιάζει με εκείνη πριν 600 χρόνια. Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουν και οι ανθρώπινες δράσεις με στόχο πάντα το χρήμα.
 
Αυτό προφητεύω. Σήμερα γεμίζει η Ευρώπη από ξένους, αύριο πάλι οι Ευρωπαίοι θα αμολυθούν εκτός Ευρώπης. Η Ιστορία ποτέ δεν συνελήφθη σε ακινησία. 

Νόμπελ λογοτεχνίας 2021 ποιος; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ένας συγγραφέας από την Τανζανία, στο όνομα Αμπνουλραζάχ Γούρνα ο οποίος ζει στην Αγγλία και γράφει στα αγγλικά για τις συνέπειες της αποικιοκρατίας και τις εμπειρίες του ως πρόσφυγας σε ξένο τόπο.

Η επιτροπή της σουηδικής ακαδημίας του απένειμε προχθές το βραβείο Νόμπελ διότι για την «ασυμβίβαστη και συμπονετική γραφή του για τις επιπτώσεις της αποικιοκρατίας και τη μοίρα των προσφύγων μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και ηπείρων».

Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟ MOULIN ROUSE